Joulukuun ensimmäinen viikko ja pieniä Joulun merkkejä kodissamme.

Joulun tuloa ei nyt enää voi olla huomaamatta tai edes huomioimatta. Joulukuussa ollaan. On silti sellainen vähän outo olo, kaikki ei ole niin kuin ennen - tiedätte kyllä mistä syystä. Koko viikko on mennyt seuraten uutisia siitä miten korona tulee mahdollisesti vaikuttamaan perinteiseen joulunviettoon. Olen yrittänyt ratkoa ajatuksissani asiaa niin, että vietetään tänä vuonna sellainen joulu kuin tulee. Sopeutua tilanteeseen, vaikka se tekee vähän kipeääkin. 

Viikko on mennyt silti aivan huomaamatta. Niin ne yleensä menevät. Jotain jouluisia juttuja on jo kotiin ilmestynyt. Listaan niitä tähän. Onkohan yhtään teille tuttua juttua?

Pieniä Joulun merkkejä kodissamme?

❤ Adventtiajan alkamisen johdosta kynttiläkausi on avattu. Kynttilät ovat kauniita, mutta hyvin harvakseltaan niitä polttelen. Niin on ollut aina. Itsenäisyyspäivänä sytytetään toinen kynttilä.

❤ Hain havuja oman pihan kuusiaidasta ja sempramännystä. Ne tuovat tunnelmaa. Eivät tuoksu lainkaan.

❤ Ensimmäiset joulukukat ovat tänä vuonna valkoisia hyasintteja. Kukkia onkin kiva lisätä vähitellen. Parempi niin, että ei tule ähkyä.


❤ Vuoden lähes ainoa DIY -viritys on jälleen valmis. Se on keittiön kattoon nostettu roikkumaan. Tällä kertaa yksinkertaiseen (muoviseen) havuseppeleeseen kiinnitin ruskeita paperitähtiä. Viime vuonna siinä roikkui piparimuotteja.


❤ Ranskalainen luumutorttu on leivottu.  Siis ensimmäinen, yleensä teen niitä useammankin. Tarkoitus on kuvata sitä ja jakaa resepti. Harmiksi aikaisemmat kirjoitukseni lehtien nettisivuilta ovat menneet taivaan tuuliin, siis bittiavaruuteen, enkä voi niitä enää linkittää. On kiva, kun on paljon uusia lukijoita, joten jaan mielellään reseptini uudestaan. Tällä kertaa tein gluteenittomana. Sisällä valokuvien ottaminen on näin joulukuussa erityisen hankalaa, löytää oikea hetki kuvaamiselle. Mutta odottakaahan niin resepti tulee jossain vaiheessa jakoon. 

Miten teillä on joulukuu käynnistynyt? Oletteko ehtineet vielä tehdä Joulun suunnitelmia? Toivottavasti olette pysyneet terveinä!

Hyvää viikonloppua ja muistetaan kaikkia niitä isiä, isoisiä, lottia, äitejä huolehtimassa perheistä, ihan kaikkia, jotka mahdollistivat itsenäisyytemme säilymisen!

Some feelings from this week. t's looking to look (a little bit) like Christmas! Have a nice weekend!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Onko 70 uusi 50 - ja miltä nyt tuntuu?