Kesäkodin valoisuus ilahduttaa

Kesä tuli tänä vuonna vihdoinkin ja samalla pitkään odotettuna. Niin monien muiden tavoin odotin melkein malttamattomasti, että tuntuisi kesältä. Koska en monestakaan syystä saanut tehtyä kesäkuun alussa pihatöitä siten kuin yleensä teen, olin niin onnellinen (ja samalla onnekas), että olin varannut kotiin siivouksen juuri oikeaan hetkeen.

Nimittäin epäonneksi ikuisesti itsestään muistuttava selkäsairaus iski täydellä voimalla sen ihanan viikonlopun jälkeen, jonka vietin riemuylioppilasjuhlissa nuoruusvuosien kotipaikkakunnalla. Ei olisi minusta ollut siivomaan taloa ja varsinkaan pesemään olohuoneen ikkunoita, saunaa ja sen semmoista, jotka kuuluvat kesäkuun alkupuolen puuhiin. Ja se puutarha, siitä en sano mitään. Tiedät varmaan miltä tuntuu kun rikkaruohot rehottaa ja valtaa kukkapenkit.

Sen sijaan iloitsen nyt siitä, että kotona on puhdasta. Ja sen lisäksi, että on puhdasta, on valoisaa. Ikkunan pesun yhteydessä vaihdettiin vaaleat verhot, pesin sohvien päällä olevat huovat ja pienemmän sohvan kaikki irtonaiset suojakankaat ja kaikki vaaleat tyynynpäälliset. Kesämattokin saatiin käyttöön juuri nyt. Lisäksi nostelin pöydälle pari simpukkaa. Pienemmät simpukat ovat jossain "hyvässä tallessa" ja löytyvät varmaan loppukesästä ;) 

Tästä nyt riemuitsen, että kotona on valoisaa ja puhdasta näin kesän alkajaisiksi. Ulos haetaan vielä ruukkuihin ja kukkalaatikoihin kesäkukkia. Ja ihan parastahan on se, että aurinko on alkanut helliä ja ilmakin lämpenee ennusteiden mukaan juuri sopivan kesäiseksi.

Valoisaa kesän alkua toivottelen Sinulle! Voi hyvin!

Kommentit

 1. Hei Margit!
  Teillä on niin kaunista ja hillityn tyylikästä <3 Onpa ikävä kuulla selästäsi, se on viheliäinen kun vaikuttaa kaikkeen olemiseen ja tekemiseen. Toivottavasti se on tokeentunut jo.
  Koti, ja siinä samalla mielikin, valaistuu ihan käsittämättömästi, kun pesee ikkunat. Pitää tunnustaa että etten ole vuoteen pessyt kotona niitä, mutta sille on syynä meidän vuoden kestänyt mökkiprojektimme, joka vei niin ajan, ettei ollut voimia tarttua näihin isoihin projekteihin kotona. Lähiaikoina se on edessä, eikä siinä mitään, tykkään siitä työstä kuten muistakin kotihommista.
  Mukavaa elokuun viikonloppua!
  Maarit

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Onko 70 uusi 50 - ja miltä nyt tuntuu?

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen