. Helpolla hyvää ruokaa -vinkki; Pastaa kantarellimuikkujen kanssa

Onko siellä sellaisia hetkiä, että miettii mainoksen tavoin; Mitä tänään syötäisiin? Oletan, että en ole ainut, joka toivoo aika usein löytävänsä jääkaapista tai keittiön kaapeista helppoja ratkaisuja nopeaankin ruuan laittoon. Eikö vain? Useimmat meistä, myös eläkeläiset, ovat kiireisiä eivätkä kaikki varsinaisesti harrasta ruuan valmistusta.  Kyllä ihmisellä on niin monenlaisia asioita ja tekemistä, että ei niinkään käytä aikaa ruuan valmistukseen, vaan on kiitollinen helpoista vinkeistä. Silloinkin toivoo, että vielä onnistuisi tekemään helpolla hyvää. Tähän asiaan tartun tässä kirjoituksessa.

Tänä vuonna ovat monet siirtyneet hankkimaan verkkokaupan kautta myös ruokia. Suuret kauppaliikkeet pääsivätkin keväällä vauhtiin ja kuluttajat oppivat hankkimaan verkon kautta viikottaiset ruokaostoksensa. Vuoden mittaan pienemmät yrittäjät ja yksinyrittäjät ovat siirtyneet myös verkkomyyntiin. Näin on tehnyt myös muun muassa Suomen Herkkukauppa, jonka merkittävä myyntisesonki on kesäkauden lisäksi ollut joulun alla olevat markkinat ja niistä merkittävimpänä Tuomaan markkinat. Tuomaan markkinat peruttiin ihan "viime metreillä". Onneksi he saivat verkkokaupan toimimaan tässä juuri ennen joulua. Nyt voivat asiakkaat tilata koteihin herkkuja. 

Yksi helppo ja suoranaisesti ei ruuan valmistukseen mitään erityistemppuja tarvitseva ratkaisu ovat säilykkeet. Meille hankittiin Suomen Herkkukaupasta muun muassa kantarellimuikkuja. Halusinkin miettiä miten käyttää niitä osana tavallista kotiruokaa. Olette varmaan huomanneet, että suosin ruokavinkeissäni useimmiten suhteellisen helppoja ratkaisuja. Odottakaas, kun kerron miten toimin tällä kertaa. Pastaa, papuja ja kantarellimuikkuja tulossa.

Pastaa kantarellimuikkujen kanssa (2henkilön annos)

Ainekset;

Pastaa (esimerkiksi spagettia), ihan oman valintasi mukaan (käytin Semperin gluteenitonta spagettia)

voita 25 grammaa

 vajaa 2 dl kuohukermaa (laktoositonta)

sitruunaraastetta  ja sitruunanmehua (käytä puolikas sitruunaa)

mozzarellaa, esim. laktoositon, Pirkka (käytä puolet)

1 purkki kantarellimuikkua

parmesaania pala, esim. Parmigiano Reggiano, Pirkka (käytä vajaa kolmasosa)

lisäkkeeksi esimerkiksi vihreitä papuja tai jotain muuta miedon makuista vihannesta

Vaihe 1;

- raasta parmesaania tai käytä valmista raastetta esim. mozzarella-parmesaani

- raasta sitruunan kuorta, mutta varo raastamasta valkoista osaa mukaan.

- laita vesi kiehumaan pastaa varten, lisää suolaa keitinveteen ja keitä pasta

- laita papujen vesi kiehumaan ja keitä pavut

- laita muikut öljyineen pieneen kattilaan ja anna kuumeta. Älä kiehuta! Kääntele niitä hyvin varovasti, että massa ei mene aivan muusiksi. Minulla muikut hajosi liikaa, vaikka olin tosi varovainen (tämä on vain ulkonäkökysymys, ei vaikuta makuun).

Vaihe 2;

- kun olet laittanut pastan ja pavut kiehumaan, laita voi pannulle sulamaan ja lisää siihen sitruunankuoret ja osa sitruunan mehusta sekä timjamin oksa. Anna hetken kypsyä, noin minuutti. Sekoita välillä.

- lisää joukkoon kerma ja keitä kokoon pari minuuttia. Kun saostuu, anna olla lämpimällä levyllä sen aikaa, kun pasta kiehuu. Muistithan sekoittaa! Lisää vielä kermakastikkeeseen sitruunan mehua maun mukaan. Poista lopuksi tinjaminoksa. Minä käytin itse kuivattua timjamia. 

Vaihe 3;

- kun pasta on kypsää, valuta se ja laita takaisin kattilaan. Lisää joukkoon kermakastike, mozzarellaa revittyinä paloina ja osa parmesaaniraasteesta. Sekoita kaikki ainekset hyvin.

- nosta pasta lautaselle, lisää viereen kuumat kantarellimuikut ja pavut sekä lisää halutessasi pastan päälle parmesaania ja nauti.


En ollut aiemmin tehnyt pastaa tällä tavoin ja tein pienemmän kahden hengen annoksen. Siis tuossa lautasella on osa  annoksesta ja söin sen toisenkin satsin, kun mies ei ollut kotona ;) Tämä ohje on mukailtu HannaG:n sitruunapastan reseptistä, joka löytyy googlettamalla. 

Lopputulos oli juuri sellainen kuin ajattelinkin. Pavut sopivat hyvin, kun ovat mietoja maultaan. Muikkujen seuraksi en lisäisi tomaattipohjaisia soseita. Luulen, että ne kumoaisivat muikkujen maun ja sitä en halunnut tehdä.

Muikkusäilyke, kuten särkisäilykekin, jota hankittiin, ovat erinomaisia myös kylminä syötävinä. Nämä säilykkeet ovat tosiaan hyvä vara keittiön kaappiin. Mökkeilyyn sopii myös oikein hyvin, että on helppoja raaka-aineita. Kalat tässäkin muodossa ovat maukas vaihtoehto pastan lisäkkeeksi. 

Muutoin nythän onkin enää viikko ja on jouluaaton aatto! Joten vielä ehtii hankkia tällaisiakin herkkuja jouluksi tai sitten joulun jälkeisiin päiviin, kun kinkut, graavikalat ja muut perinteiset ruuat on syöty. Niin ja erinomaista Puolukka Herkkuglögiä täytyy vielä hankkia. Näitä ja monia muita herkkuja voi tilata Suomen Herkkukaupan verkkokaupasta osoitteesta https://suomenherkkukauppa.fi

Mukavaa Joulun odotuksen aikaa sinulle! ja voi hyvin!

Lovely time before it's Christmas! Stay safe!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Onko 70 uusi 50 - ja miltä nyt tuntuu?

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen