Syksyn aloitus - kurkistus vaatekaappiin siirryttäessä kesästä syksyyn


Jos olet lukenut blogiani pitempään, tiedät kyllä, että todella harvoin esiinnyn postauksissa omilla kuvillani. Asupostaukset ovat myös erittäin harvinaisia. Vuosi sitten tein poikkeuksen ja nyt tulee sitten seuraava kerta. Nimittäin syksyn tullen on kiva kurkistaa vaatekaappiin ja miettiä mitä voisi pukea pitkästä aikaa päälleen, kun säätila muuttuu väistämättä ja saattaa jopa olla menoja ns ihmisten ilmoille. Olenko oikeassa, että olet ehkä samaa miettinyt? 

Suurella osalla meistä ei ole pitkään aikaan ollut juuri minkäänlaista tarvetta muunlaisiin vaatteisiin kuin ne kaikkein mukavimmat mekot, farkut tai verkkarit. Niillä on menty kevät ja kesä. No toki ihanat ilmat mahdollisti elämisen vaikka uimapuvussa, kun saatiin nauttia kesästä. Korona-aika on muuttanut tarpeitamme myös pukeutumisen suhteen. Ne, jotka ovat työelämässä, ovat jo miettimineet mitä muuta päälle pukisi kuin korona-ajan vakiovaatteita. Meillä eläkkeelle siirtyneillä saattaa olla jo omiin harrastuksiin liittyviä menoja ja kokoontumisiakin. 

Minun ensimmäinen varsinainen liikkuminen kodin ulkopuolelle muussakin tarkoituksessa kuin kauppaan tai kahvilaan oli alkuviikosta, kun oli tiedossa kokous ihan livenä.  Teinkin ensimmäisen syksyyn suuntautuvan kurkistuksen kaappiin siitä, mitä pukisin päälleni. Ilma oli puolipilvinen ja tuulinenkin. Otin mukaan jopa trenssikin, mutta kuviin päätyi farkkutakki roikkumaan toisella olalla. Sitäkään ei sitten tarvinnut pukea päälle. Päivällä sain tyttären kuvaamaan minua ja hän tiesikin mukavan sopivan rosoisen portinpielen, johon parkkeerasimme hetkeksi ottamaan muutaman kuvan. Kiitokset tyttärelle!

 

Sitten jotain pukeutumisestani. Onko sinulla jotain lempiväriä syksyksi tai vaikka koko talvikaudeksi? Minulla on ja sen huomaa syksyn mittaan ja jo tästäkin kuvasta. Nimittäin viininpunainen on ollut minulle todellinen lempiväri ja nimenomaan syysväri niin kauan kuin muistan. Joten oli helppo ottaa tuo kevyt pusero kaapista päälle. Halusin myös käyttää vihdoinkin noita housuja, jotka ostin jo helmikuussa kevättä varten. Ne puolestaan ovat jotain beigen ja kamelinruskean värimaailman ympäriltä. Tiedättehän miten siinä sitten keväällä kävi... ei ollut tarvetta käyttää enkä myöskään päälleni niitä sovitellut, joka olisi pitänyt tehdä jossain vaiheessa. Kyllähä ne koronakilot hiipivät vaivihkaa minullekin. Ehdin pari viikkoa myös tarkkailla ruokavaliota ja nyt ne mahtuivat päälle.  Kohtalotovereita? Anyone there?

Tuo beigen-kamelinruskean sävy on hiipinyt vaatteisiini ja kenkiinkin vuosien mittaan myös ihan huomaamatta. Sitten kaapista löytyy sinisiä vaatteita ja ikisuosikki harmaata ja takuuvarmaa mustaa; sellaisia helppoja värejä. Oikeastaan yhdistelmiä näidenkin perusvaatteiden ympärille on helppo koota tässä syksyn aikana. Teepaitojen osalta on ainoastaan tarvetta tehdä täydennystä ja ehkä joku neule olisi tarpeen. Muutoin menee pitkään kaapissa olevilla vaatteilla, vaikka olen paljosta luopunutkin. Kengät ja laukut ovat yhden sortin heikkouteni ja kyllä vain viininpunainen laukkukin on! Tällä kertaa halusin toistaa kengillä kesän aikaista reippaampaa menoa. Tennarit ja lenkkarit ovat olleet kovassa käytössä ja nyt otin taas esille enemmän syys- ja kevätkauteen sopivat sneekerit. Ne sopivat mielestäni tähänkin asuun oikein hyvin ja ovat mukavat - ja viininpunaiset, kuten huomaat. 

Tyylini on sellaista perussiistiä, joskus toki jotain epätavallistakin yhdistelmää tulee käytettyä. Tärkeintä on se, että vaatteissa on mukava olla. Tämän vuoden ehkä käytetyin vaatteeni on ollut harmaa huppari ja siksikin oli oikein virkistävää pukeutua syksyyn hieman suunnitellummin. Seuraan muotia ja tyylejä jonkin verran, mutta vaatteet ostan pitkällä tähtäimellä tulevaan käyttöön. Yleensä tiedän heti, jos joku vaate sopii minulle. Toki asiassa on auttanut luottokauppani oululaisen Muotiprivaatin asiantuntemus, kun varsinkin työssä ollessa tuli sieltä useimmiten vaatteet hankittua. En ole ollut koskaan ikäsidonnainen muutoinkaan, joten en sitä ole myöskään vaatteiden suhteen. Ja todellakin ihan oikeat bootsitkin löytyy kaapista. Ne on hankittu moottoripyörällä ajoa varten (siis istun kyytissä), mutta nythän ne ovat suorastaan trendikkäitä, olen lukenut. Ehkä... 

Kuvan vaatteista vielä sen verran, että kaikki ovat useamman vuoden vanhoja, poikkeuksena housut ovat käytännössä uudet ja ensimmäistä kertaa käytössä. Mitään näistä vaatteista ei ole enää mallistoissa ja kengät, jotka ovat Eccon, ostin matkalta. Koska kaikki ovat sinänsä aika tavanomaisia malleja, uskoisin, että vastaavia löytyy eri valmistajilta, jos kiinnostuit kuvan tyylistä.

Iloista syksyyn siirtymistä elokuun loppupuolen jo häämöttäessä!

It's a transition time from summer to autumn. This post is about my ootd when I had an official meeting with some ladies. It was so much fun to find from my wardrobe suitable clothing and my absolute favorite colors for the outfit of that day. Thanks for our daughter of these pics!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Onko 70 uusi 50 - ja miltä nyt tuntuu?

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen