Jotain uutta lautaselle tänä keväänä - broccolista meidän keittiön kestosuosikki

Tiedättehän sen, kun tuntuu siltä, että ei löydä mitään vaihtelua ja uutta ruokailuun. Viime vuonnahan saapui kotikokkien iloksi kaksikin reseptiä, joita meilläkin tehtiin usein; Toinen suosittu ruoka viime vuonna oli uunifetapaistos ja toinen oli fetatäytteiset paprikat. Paprikoista kirjoitin aiemmalle blogialustalle ET -lehdessä ja resepti (sekä muutkin kirjoitukseni) löytyy vielä. Käykäähän lukemassa. Tässä linkki reseptiin;  
https://www.etlehti.fi/blogit/mrs60something/fetataytteiset-paprikat-kevaan-herkkuruokaa-0

Tämän kevään hittiruuaksi on muodostunut broccoli, jota teen suoraan pannulta muun ruuan lisäkkeeksi.

Broccolilla on monta nimeä, kuten varsiparsakaali, Bimi ja Bella Verde. Se on erittäin vitamiinipitoinen ja se sisältää A-, C-, ja K -vitamiinia sekä rautaa, folaattia, kaliumia, kalsiumia, fosforia sekä ravintokuitua.

Jaan nyt teillekin tämän superhelpon vinkin, sillä sen valmistus ei vie aikaa juuri mitään. Toki tuo nopeus ei sinänsä ole tälle keväälle useimmillekaan varsinainen valttikortti, mutta muiden ruokien ohella tällainen pannulta lautaselle ruoka on ihan kelpo vaihtoehto.

Tällä kertaa tein broccolin kevyeksi iltapalaksi. Ja ohje sitten tässä:

1. huuhtele broccolit ja anna vähän kuivahtaa. Voit poistaa pienen palan varren päästä, mutta sen voi toki syödessäkin poistaa, jos unohtuu, kuten minulla  tällä kertaa kävi ;)

2. lisää pannulle öljyä (hieman voita antaa toki lisämakua) ja siirrä broccolit pannuun. Ota käyttöön pihdit tai haarukka ja paistinlasta ja kuullota hieman varsia niitä käännellen.

3. ripottele pintaan suolaa ja mustapippuria (yksinkertaisimmillaan nämä riittää) ja lisää pohjalle hieman vettä. Anna broccolien hiljalleen kypsyä ja kääntele välillä. Lisää tässä vaiheessa fetaa murustellen sitä pintaan. Feta antaa kivasti makua, mutta jätä osa fetasta ripoteltavaksi valmiin ruuan päälle.

4. suositusaika kypsyttelylle on suunnilleen 4 minuuttia ja saa jäädä semmoinen mukava suutuntuma. Tällä kertaa broccolit olivat paksuhkoja ja kypsyttelin hiljokseen jotain 6 minuuttia. Vaatii kääntämistä parin minuutin välein, koska vettä ei tosiaan ole paljoa. Höyrystäminenkin on vaihtoehto, jos et halua käyttää rasvoja.Meillä on broccolia käytetty kalan ja lihan lisukkeena. Maku taipuu hyvin lisäkeruuaksi moneen. Sitä voi käyttää wokkiruokiin, keittoihinkin. Kuvittelen, että sopii hyvin myös uunijuuresten joukkoon. Silloin lisäisin ne vasta loppuvaiheessa. Nimittäin liian kypsänä varsista katoaa parsamainen ominaisuus ja olen nyt ihastunut tuohon al dente eli sopivasti pureskeltavaan vaihtoehtoon.

Koska tämä oli pieni iltapala, katsoin vain mitä kaapista löytyy ja keitin kananmunia ja pieniä tomaatteja broccolin seuraksi. Luonnollisesti joku hyvä maalaisleipa tai pantonginpala pestolla siveltynä tuo hieman lisämakua ja lisäenergiaa yksinkertaiseenkin salaattiruokaan. 

Nautitaan keväästä ja toukokuusta, joka kesään johdattaa!

It's time for a really easy food. Broccoli is a great extra food with fish, meat or in salads. I have braised it about 6 minutes on a frying pan and added some salt pepper and feta and of course water (not much). Then it's ready to eat the way you choose. A lot of vitamins! what could be better way for a small healthy food like this. It's May - let's enjoy it!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Villapaita valmistui ja puhetta väreistä