Väriä ja iloa elämään

Olipa riemullinen olo, kun löysin kesäkuun alussa jostain lehdestä, olisikohan ollut Feminasta, tiedon Ari Seth Cohenista. Tällaisena ei niin paljon netissä viihtyvänsä en olisi tätäkään tietoa ilman painettua julkaisua löytänyt. Eläköön siis myös painettu teksti näin sivuhuomautuksena.

Itse asiaan! Mikä sai, tuttavallisemmin Arissa, tällaisen enemmänkin harmaan varpusen kuin riikinkukon riemastumaan? Se, että hän on ihminen, joka kuvaa enimmäkseen ikääntyneitä, pääasiassa värikkäitä ja samalla tyylikkäitä naisia työkseen. Avattuani hänen sivustonsa Googlen kautta oli istuttava saman tien aloilleen ja ryhdyttävä käymään läpi hänen instagram - kuvien arkistoaan. Mitä upeaa ilotulitusta naisista, joskus, tosin harvoin, myös miehistä, jotka ovat päätyneet näyttämään ulospäinkin riipumattomuuttaan vallalla olevista trendeistä, muodista ja vastaavasta, olemaan omana itsenään. Toki kuvien joukossa löytyy myös ihmisiä, joista on muodostunut kuvaajalle myös pysyviä kuvattavia. Mutta mitä siitä!Tuli mieleeni hetki jostain yli kymmenen vuoden takaa, kun olimme käymässä lomamatkalla Pariisissa tarkoituksena seurata 14.7. päivän paraatia Champs Èlysèellä. Poistuessamme paikalta jollain sivukadulle meidät ohitti varsin ikääntynyt rouva asussaan, jota en vieläkään ole unohtanut. Tyylikäs ranskatar vihreänsävyisessä leningissä, ei ollut tavanomainen leikkaus vaatteessa, vaan jotain kauniisti laskeutuvaa, ehkä hieman kaftaanimaista, ja hillityn kuviollista kangasta. Ja hänellähän oli asuun kuuluva päähine sanoissa sävyissä. Kuten huomaatte, tämä näky porautui mieliini ikuisesti ja talletin sen sisäiseen kameraani aikana, jolloin ei kukaan kuvannut ihmisiä kännykkäkameroilla noin vain. Ei ollut älykännyköitä nykymielessä, jotta voisi nyt teille kuvan jakaa. Joten, voin vain vakuuttaa näkymää tällä tavoin. Juuri tuolla tavoin ihanan oman näköistä asua kantaisin ilomielin, kun elän työelämön jälkeistä aikaa. Ja ihan sama mahtava väriä ja iloa elämään tuntemus tuli siis itselleni jo mainitsemieni instagram - kuvien myötä tänä kesänä.

Ari Seth Cohen on tuotteistanut työnsä ja itsensä ja häneltä on ilmestynyt keväällä toinen kirja ottamiensa kuvien pohjalta. Yritin saada hankittua tuon uusimman, mutta painos on loppunut ja täytyy siis yrittää uudestaan. Niistäpä silmäniloa joskus harmaina syysiltoina... Kuten tuossa alussa toin esille, olen painettujen tekstien ja kuvien ystävä ja voin sitenkin palata näihin kuviin, kunhan olen kirjan saanut hankittua. Erityisesti ihastuin erääseen 93 vuotiaaseen rouvaan, joka ei sitten ole värikäs laisinkaan, mutta niin nuorekas, kunnes pari päivää sitten löytyi uusi suosikkikuvani. Kyseinen lady vihreä-hopeavaatteissaan ei ole aiemmin ollut kuvattavien joukossa. Kukahan lienee blogin lukijoiden suosikki kuvattujen henkilöiden joukossa?

No, nythän on niin, että tämä kesäinen blogitekstien kirjoittelu on loppusuoralla ja hieman henkilökohtaisemmaksikin meni kuin alun perin ajattelin. Huomenna alkavat työt ja voihan se vaikuttaa aiheisiin, joita käsittelen. Todennäköisesti vaikuttaa ainakin siihen kuinka usein tekstejä kirjotan. Kesken tämän viimeisen lomapäivän arkisten puuhailujen tein nopean ja herkullisen sekä todella yksinkertaisen risoton lounaaksi ja juhlistin lomapäivää oheisella tunnelmoinnilla.


Ari Seth Cohenin instagram -kuvia löytyy sivulta advancedstyle, käyhän kurkkaamassa.
Samalla huomaan, että traileri edellisessä blogissani esille tuomastani elokuvasta Absolutely Fabulous jo pyörii Facebookissa. Sieltä lisää hauskoja elokuun hetkiä jokaiselle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Onko 70 uusi 50 - ja miltä nyt tuntuu?

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen