Lauantaiaamun oleskeluhetki ja neulomista pitkästä aikaa.

Ajattelin käydä teitä blogin lukijoita hieman tervehtimässä näin lauantiaaamun oleskelun myötä. Laskin kädestäni juuri kutimen ja otin kupillisen kahvia. Siinä samalla kuuntelin ykkösaamua ja napsin muutaman kuvan ihan vain tästä sohvalla, joka on melkoinen työpiste minulle. Usein kirjoittelen bloginkin juttuja tässä, mutta nyt sohvalle on ilmestynyt kudin ja lankoja. Ja paljastan heti, että kyseessä EI OLE islantilaisneule!

Neulominen on sellainen harrastus, että tiedän sen vievän helposti mennessään. Minulla oli nuoruudessa melkoinen intohimo neuloa puseroita. Viime vuosina - heh, vuosikymmeninä rehellisesti sanottuna, neulominen ei ole ollut mikään intohimo. Siis miten tuo aika vain juoksee, että vuodet muuttuu puheessa vuosikymmeniksi. Onkos siellä muita, jotka ovat sen havainnon tehneet?  Sanotaan, että viime vuosina olen ehkä muutaman vuoden välein neulonut jotain; huivin, pipon ja yhdet villasukat, joiden kantapää epäonnistui, tuli liian iso niistä.


Nyt huomasin, että tallella oli yksi vaalea lankakerä seitsemän veljestä lankaa. Kaupungissa käydessä ostin toisenkin, kun olin jo aloittanut tohkeissani tekemään kaulahuivia. Aloin neulomaan ilman suunnitelmaa, kun ajattelin, että siitähän se valmistuu ihan vain tehden. Eilen illalla, kun huivi oli riittävän pitkä, aloin vielä virkkaamaan siihen reunoja. Kaivoin jonkun äidin perintönä jääneen virkkuukoukun esille ja lopputulos oli, että purin koko huivin!!! En tykännyt yhtään. 

Sitten muistin, että olin ostanut Novitan neulelehden1/021 kevät. Siinä nimittäin oli useita ihania neuleohjeita, jotka oli laadittu yhteistyössä @stellaharasek ja puolisonsa kanssa. Jutun näistä ihanista neuleista löydät heidän blogistaan https://www.stellaharasek.com jos kiinnostuit. Muistin, että lehdessä oli ohje myös kaulahuivista. Kaivoin lehden esille ja juuri ennen nukkumaan menoa tein muutaman kerroksen, että tuli aloitettua. Nyt siis minulla on neuletyö, johon tulee hieman haastettakin, kun pitää katsoa ohjetta.Huomaatko muuten, että yritän suoriutua tässäkin kuten ruuanlaitossa, että vanhalta muistilta, omia kokemuksia hyödyntäen yritän tehdä neuletta. Ruokaa sentään tulee tehtyä useamman kerran viikossa, mutta tällä neulomisen tahdilla ei kannata käydä sooloilemaan. Ja onneksi olin hankkinut tuon neulelehden. Ai että, jos vaikka saisin tuon neulehuivin tehtyä valmiiksi vaikka ensi viikolla. Nimittäin pientä lomailua tästä blogista pidän viikon tai kaksi. Siinä ehkä ehtii välillä neulomaankin. Minua voit seurata instagramissa sivulla @mrs60something Toivottavasti liityt myös sinne seuraajakseni. Lomalla varmaankin päivitän instagramiin kuvia ja storya sopivan tilaisuuden tullen, joten siellä nähdään.


Päätän raporttini neulomisesta tähän ja toivotan oikein mukavia talvisia päiviä ja hyvää lomaa niille, jotka pitävät talvilomaa! Pitäkää huolta itsestänne ja tsempataan toinen toisiamme, että selvitään terveinä tästä keväästä!

Knitting is a memory of my youth. Sometimes I start to do something. This time I found a pair of white wool and also a proper precept of Novita (knitting magazine) to do a scarf of wool. The pic and precept of my scarf is only in this magazine. You find most of the lovely pics also on the blog https://www.stellaharasek.com   I am planning to have a short break of the blog. Stay safe!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Villapaita valmistui ja puhetta väreistä