Kevät mielessä - tulppaaneita ja muita juttuja viikon varrelta

Tähän aikaan tammikuun lopussa tapahtuu ajatuksissani varmaan aina sama. Se on sellainen kummallinen tunne, että ihan pienistäkin vihjeistä alkaa kuvitella kevään tuloa. Onko siellä ketään muuta, joka jo niin odottaa ensimmäisiä päiviä, jolloin auringon säteet lävistävät maiseman ja hetkellisesti mielikuvat vievät kevään tunnistamiseen? Tällaista täällä jo haaveillaan, kevään tuloa.   Tulppaanit ovat niin paras alku keväälle, varsinkin kun ne saa ystäviltä.  

Nimittäin viime viikonloppuna vietettiin rakkaan ystäväperheen kanssa yhteistä iltaa illallisen merkeissä. Ennenkin on juuri tähän aikaan vuodesta istuttu iltaa yhdessä. Oikeastaan silloin, kun he tulivat, vasta tajusi miten pitkä aika on siitä, kun oltiin tavattu näin pariskunnittain. Korona-aika on tehnyt tehtävänsä kuin myös ne kuuluisat "eläkeläisten kiireet". Ja voi miten paljon on ehtinyt kuluneessa vuodessa tapahtua. Vain pieni ajankohtaisin raapaisu asioista ehdittiin jutella. Parasta oli se, että oltiin yhdessä, syötiin ja nautittiin. Se tunnelma on tallessa tuolla syvällä sydämessä. Niin ja nuo ihanat tulppaanit, todellinen kevään merkki. Kiitos, kiitos!

Kuluneen viikon alussa tuli meille toinen Ruokaboksin lähetys. Lähetys tuodaan maanantaina illansuussa. Nyt sen huomasin jälleen, miten vanhoihin tapoihin juuttunut sitä on ruuan valmistuksessa. Niin usein, ja myönnän kyllä, että ihan hyvää lohikeittoa olen tehnytkin. Kyllä oli virkistävää tehdä annetulla reseptillä. Maistui niin erilaiselta, vaikka periaatteessa, oli käytössä suunnilleen samat ainekset. En ole aiemmin freesannut öljyssä keittoon tulevia perunoita, porkkanoita ja sipulia ennen niiden keittämistä, mutta nyt sen opin. Olisiko tälläkin ollut merkitystä makuun? Ainakin sillä on merkitystä, että käytettiin kylmäsavulohta. Sitä voisikin käyttää tuoreen lohen rinnalla jatkossa. Olen jo kahdessa viikossa saanut sitä mitä halusinkin. Valmiit ruoka-aineet, reseptit ja ikäänkuin aikaa siihen ruuanlaittoonkin. Ei tarvinnut kaupasta kuin niitä täydennyksiä päivittäiseen ruokailuun. Ja todellakin keitoista ja pastoista tulee ruokaa reilusti, toiseenkin ruokailuun. Nyt, kun on edessä viikko, että emme tarvitse ruokalähetystä, helppoa oli myös olla ottamatta ruokalähetystä vastaan. Netissä tehdään muuutokset. Kaikista  ruuista voi etukäteen katsoa reseptit ja raaka-aineet, jos on selkeästi allerginen jollekin. Silloin voi tehdä myös omia ratkaisuja. Tämä ei sitten ollut maksettua mainosta. Ihan vain riemuitsen, että päädyin kokeilemaan ja otan käyttöönkin tarpeen mukaan.

Arkipäiviin on kuulunut tällä viikolla vaatekaapin läpikäyntiä niin kuin viimeksi arvelinkin tapahtuvan. Harmillisesti oikeastaan koko ajan on satanut lunta, joten en voinut tuulettaa vaatteita parvekkeella. Sain silti kerättyä second hand myyntiin sellaisia vaatteita, joista voin luopua. Osa menee seurakunnan kirpputorille ja siellä puolet tulosta menee hyväntekeväisyyteen. Ja tilaa tulee kaappeihin. 

On myös niin kiva näin keväällä ideoida sisustusasioita kotiin. Vähitellen pitkän odotuksen jälkeen on valmistumassa kaksi senkkiä olohuoneeseen. Mies tekee ne. Toinen on ollut lähes valmiina jo pitkään ja toinen nyt myös erittäin pitkällä. Nyt en halua kuvata olohuonetta, kun on jonkin verran säätöä kuvakulmissa johtuen keskeneräisistä huonekaluista ja välillä työkaluistakin, joita pyörii näkösällä. Tämän yhden kuvan nappasin jo aiemmin siivottuani joulun koristeet pois. Siitä näkyy tulevan senkin väritys. Ja maljakossa on kimppu viime syksyisiä kuivuneita kukkia ja lehtiä.

Koska tämä vuosi on itselle sellainen hyvinvoinnin kehittämisen vuosi, olen vähitellen lisännyt liikunnankin määrää. Kyllä - ne kävelysauvat on kaivettu esiin. Tänäänkin kelistä riippumatta lähden ulkoilemaan heti, kun olen napannut tämän jutun eteenpäin. Siis ihan kohta.


 Miten siellä menee? Onko kevät sinulle virkistymisen aikaa vai oletko vetäytynyt oleskelemaan omiin oloihin? Niin tai näin - toivon sinulle mukavaa viikonloppua ja tulevaa helmikuun ensimmäistä viikkoa! Voi hyvin!

Spring is on my mind! It has been raining so much snow and it's been also cloudy. I miss sunny days! However Spring is on it's way and welcome February! I wish you all are well! Stay safe!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Villapaita valmistui ja puhetta väreistä