Jos rakastat puolukoita... Ihana puolukkajäädyke sekä puolukkaglögiä uudella tavalla

Toivottavasti olet saanut viettää joulua ja uuden vuoden vastaanottamista mukavissa merkeissä. Monethan meistä osasivat odottaakin toisenlaista aikaa näihin juhlapyhiin kuin ehkä aikaisempina vuosina on ollut. Kirjoitin viimeksi sellaisia pikaisia kuulumisia siitä miten meillä on tätä poikkeusjoulua viettty. Mainitsinkin, että meillä oli joulun jälkeen tiedossa mahdollisuus olla koolla kahden lapsen perheen kanssa (kaikki lapset eivät voineet olla yhtä aikaa koolla).


On kiva tehdä perheelle yhteisesti ruokaa ja viettää sillä tavoin harvinaista aikaa yhdessä. Päädyin tekemään vuosien jälkeen jälkiruuaksi puolukkajäädykettä oikeastaan ikivanhalla (lue: neljäkymmentä vuotta) reseptillä. Resepti on aikanaan julkaistu luultavimmin Kotiliedessä (reseptistä ei näy lehtitietoa, mutta tuohon aikaan luin säännöllisesti Kotiliesi -lehteä) ja se on arkkitehti Panu Kailan ja puolisonsa Kaarina Kailan vakioreseptejä sieltä kaukaisesta ajasta. Jaan reseptin mielellään, koska se on niin hyvä ja mikä parasta, helppo!

Tarvitset:

5 dl puolukoita (niistä tehdään survos ja se makeutetaan sokerilla)

2 keltuaista

1/2 dl tomusokeria

4 dl kuohukermaa (alkuperäisessä reseptissä sanotaan erikoiskermaa :) )

jäädekyvuoka tai kakkuvuoka, jonka vuoraat tuorekelmulla

Ohje:

Tee puolukkasurvos. Vatkaa keltuaiset tomusokerin kanssa. Niistä ei suoranaisesti mitään vaahtoa tule. Sekoita keltuais"vaahtoon" puolukkasurvos. Vatkaa kuohukerma (vispikermakin käy) ja sekoita se  kevyesti puolukkasurvos-keltuaismassaan. Laita massa jäädykevuokaan ja laita pakastimeen jäätymään. Ota vuoka kylmään pehmenemään 1-2 tuntia ennen syöntiä. Ennen syöntiä kumoa jäädyke lautaselle. Minä otin lämpimän kostean pyyhkeen ja painoin kevyesti vuokaa ulkopuolelta, jotta jäädyke irtoaisi helposti vuoasta. Ja niin kävikin. Kävi oikeastaan todella hyvin ja loppusilauksesi ripottelin kakkulautaselle jäisiä puolukoita.


Puolukkaglögiä hieman tuunattuna:

Olin aikonut kokeilla puolukkaglögiä juomaksi niin, että sekoitan siihen jotain hiilihappoista juomaa eli tavanomainen kivennäisvesi käy. Tähän yhteyteen sopikin juoma oikein mainiosti kahvin lisäksi. Nimittäin viime keväänä meillä jäi joku pullo puolukkaglögiä juomatta ja silloin laimensin sen vedellä mehuksi. Se maistui todella hyvältä. Joten nyt sitten tehtiin tällainen sekoitus. Uuden vuoden päivän iltana kokeiltiin myös kuohuviinin kanssa sellaisena kuplivana juhlajuomana. Se oli myös erittäin onnistunut ratkaisu. Meidän glögi on Suomen Herkkukaupan omaa Herkku -nimistä puolukkaglögiä @suomenherkkukauppa Suosittelen sitä sekä ihan pelkkänä lämpimänä glögijuomana vaikka ulkoilun jälkeen tai tällaisena raikkaana sekoituksena pienenä juhlajuomana. Tämä puolukkaglögi on täysin alkoholiton.

Tällaisissa perheen kanssa vietetyissä merkeissä on meillä siirrytty tähän uuteen vuoteen 2021. Vaikuttaa siltä, että tätä vuotta aloitetaan vielä viime vuoden tapaan lähes karanteenin omaisissa olosuhteissa. Meillä onneksemme se on ollut mahdollista näin perhepiirissä.

Kaikkea hyvää sinunkin uuteen vuoteesi 2021. Pidetään huolta itsestämme ja läheisistämme!

This time I share an old recipe of lingonberry parfait / sorbet which we had as desert for dinner with family. We enjoyed also a lingonberry glogg (mulled wine, non alcohol) as cold drink with mineral water. I's also very good with some sparkling wine too. Our glogg is from @suomenherkkukauppa 

Have a lovely year 2021 and take care!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Villapaita valmistui ja puhetta väreistä