Verhot ja makuuhuoneen uudistus, joka meni ihan stailaukseksi

Ihan malttamattomana odotin, että saan uudet verhot makuuhuoneen ikkunaan. Kuvittelin etukäteen, että verhot sellaisenaan jo voisi muuttaa makuuhuoneen ilmettä johonkin uuudenlaiseksi. No eihän se riitä yksin, tiesin toki.  Kun haluaa tehdä muutosta eikä ole harkinnut etukäteen kaikkea ihan loppuun olo on helposti kuin siinä lorussa; ei tullut takkia - tuli liivit... Tiedättehän, kun luulee saavansa aikaiseksi jotain kivaa ja uutta yhdellä muutoksella ja sitten tulee sellainen plääh -olo. Makuuhuoneeseen tavoittelin verhojen uudistuksella aiemman huomattavan vaalean sisustuksen täydennykseksi jotenkin lämpöisempää tunnelmaa. Tiesin kyllä, että talon pohjoispuolelta ikkunoista tuleva valo on kylmempää, koska aurinko ei sieltä paista juuri ollenkaan. Ja sehän on haaste värien valinnassa ja keskinäisessä koordinoinnissa! Silti halusin nimenomaan ruskeat verhot, kun olin nähnyt kuvan ihanista ruskeista verhoista muuten valkoisessa sisustuksessa. Verhot hankin oululaisesta Sisustus Decorasta, josta aiemminkin on meille verhoja hankittu.

No ei muuta kuin miettimään, miten jatkaa sisustamista sillä mitä on. Ryhdyin stailaamaan ja siten kokeilemaan minkälaiseksi sisustus voisi kehittyä entisillä tavaroilla. Sängyn päällä on todella iso vanha päiväpeite (Tine K:n vanhaa mallistoa), joka on ollut meidän mökillä pitkään ja ollut ehkä vuoden täällä kotona. Sängynpeite tarvitsi selkeästi jotain, joka toisi lisäsävyä huoneeseen. Kokeilin aika spontaanisti tuota Lapuan Kankureilta Himmeli -nimistä kaksipuolista huopaa* ja käänsin esille sen vaaleamman puolen. Se sopikin paremmin kokonaisuuteen kuin huovan toisen puolen voimakkaan viininpunainen sävy. Tällä tavalla sain taitettua huoneen valkoisuutta. 

Lisäksi siirsin vanhalle jakkaralle verhojen värisen taljan, joka sekin tuotiin mökiltä. Se taas tarvitsi päälleen valoisampaa tyynyä, jotta ei liikaa sulaudu verhoon. Siirsin siihen kokeeksi yhden sängyn sisustustyynyistä. Sen tilalle täytyy varmaan vaihtaa joku toinen vaalea tyyny, jotta saa tuon "kokeilutyynyn" varsinaiseen käyttöön sängyn sisustustyynynä. 


Että tällainen stailausoperaatio tuli eteen, kun verhot tuli ripustettua paikoilleen. Verhojen osalta tosiasiassa miehen täytyy vielä nostaa ripustustanko ylemmäksi. Ainakin verhot on suunniteltu niin pitkiksi, että tanko voi olla melkein katon rajassa. Sitä ennen totutellaan tähän uuteen makuuhuoneen tunnelmaan, joka näyttää omaan silmään yllättävänkin hempeältä.

* villahuopa saatu Lapuan Kankureilta

New curtains and new style to bedroom: It's time to adjust little bit to this new look. 

Kommentit

 1. Meille on tulossa verhokoukut. Toivon, että tilaamani verhot olisivat heti sopivan mittaiset, mutta saa nähdä. Kauniit ovat nuo teidän verhot. Hyvin käy sisustukseen.
  https://www.kaihdinasennus.com/verhokiskot-ja--tarvikkeet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Verhojen valinta on todella iso juttu itselle. Vaikuttaa niin paljon kokonaisuuteen. Minulla on vaihtoverhona vaalean harmaat. Ehkäpä niiden aika on syksyllä. Ovat olleet muutaman vuoden säilössä. Verhot olen hankkinut oululaisesta Sisustusliike Decorasta.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Villapaita valmistui ja puhetta väreistä