Minkälaiset ovat ensimmäiset jouluisat jutut meillä kotona tänä vuonna?

Näin marraskuun vaihtuessa joulukuuksi on minulle luontevaa vähitellen virittäytyä tulevaan jouluun. Tosin vierastan vielä ylenpalttista joulumusiikin kuuntelua. Minulle Jouluun orientoituminen tapahtuu aika hitaasti, mutta kyllä näin ensimmäisen adventin tulo saa etsimään jotain jouluista esille. Ja aika monien muidenkin tavoin olen niitä, joille Joulun aikaan valmistautuminen on oikein mielekästä fiilistelyn aikaa ja siitä voi nauttia  ja nautinkin - melkein yhtä paljon, kun varsinaisista Joulun pyhistä.

Tähti ikkunaan on nyt ripustettu. Sellainen ihan tavallinen valkoinen paperitähti, jossa en pidä sisällä edes valoa. Se on nyt meidän kirjastossa, joka on niin sekaisin kuin olla ja voi. Note to my self; siivoa! Huoneesta on muodostunut melkeinpä lastenlasten leikkihuone ja viimeisin viristys siellä on tyttären vanha nukkekoti, koska sillä nuo kolmivuotiaat serkkupojat ovat tykänneet leikkiä. Oli sielulleni suurta juhlaa nähdä pojat yhdessä leikkimässä pitkästä aikaa.

Pipareita on leivottu. Sellaista kaupan taikinaa hankin, jotta serkukset saivat yhdessä leikkien lomassa leipoa. Oli muuten ihana huomata miten he olivat oikeasti innokkaita tekemään pipareita (ja vähän syömään taikinaakin ;) ) Ne varsinaiset joulun piparit tehdään meillä aina Paraisten piparien reseptillä ja lähempänä Joulua. Torttuja teen usein itsenäisyyspäivän aikana ja sehän aika onkin jo viikon päästä!

Adventtiajan alkaminen on minulle sellaista ilon aikaa. Siinä on jotain pyhää, että jokainen sunnuntai on kynttilän sytyttämisen aika. Kynttelikkönä on ollut jo joitakin vuosia klassinen Kubus -malli. Se on kuin tehty tähän tarkoitukseen. Ja vanhanaikaisesti Hoosianna on minulle ehkä ensimmäinen musiikki, joka sopii aloittamaan tämän kauden.


Meillä ei ole mitään perheen perinteisiä pikkujouluja - kuten ei myöskään korona-ajasta johtuen ole muitakaan jouluisia kekkereitä tiedossa. Se mikä on minusta kivaa ja joka tehtiin viime vuonna ensimmäisen kerran, oli miehen kanssa kahdenkeskinen joululounas hänen syntymäpäivänsä johdosta. On niin paljon ihania joululounasvaihtoehtoja täällä Oulussakin, että suuri ilo on valita mieleinen paikka. Siis siirtyminen tuohon lounastamiseen synttäri-illallisen tilalle on kyllä kivaa. Voi olla, että niin tehdään tänäkin vuonna.

Tällä lailla meillä hieman hissutellen siirrytään joulukuuhun. Miten sinä otat vastaan joulukuun ja Joulun tulon? Joko on kuusi etsitty tai jopa tuotu kotiin? Vai oletko kenties hitaasti lämpiävää sorttia ja vähitellen siirryt kohti Joulun aikaa?

Tunnelmallista joulukuun alkua sinulle!

I wish you all lovely time and start to enjoy this month of Christmas! 

  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Villapaita valmistui ja puhetta väreistä