Kesä meni jo - mekkojen säilytyksestä ja muita naisten juttuja...

Tässä tuli joskus viime viikolla illan myöhäisenä hetkenä katsottua vaatekaappiin, jolloin totesin, että nyt tarttis tehdä jotain! Kaappi oli täynnä kesävaatteita ja ilmassa oli kyllä ollut jo syksyn merkkejä ihan riittämiin, jotta tarvitaan kohtapuolin toisenlaista pukeutumista tulevalla viikolla.

Huolimatta siitä, että kuukausi oli vaihtumassa lokakuuksi, oli myös alppikärhö intoutunut kukkimaan toista kauttaan pitkälle syksyyn. Olisinkohan ollut kuin tämä uskomattoman hienosti kaupunkipihassamme viihtyvä köynnös, joka oli jäänyt viipyilemään kesässä?? Sitä päädyin ihmettelemään.

 


Kun katselin vaatekaapin sisältöä tuossa edellisenä viikonloppuna, muistelin kesäistä ystävääni Ms Marie Kondoa ja otin ensimmäisen askeleen kohti syksyä. Ainakin jälleen niin sanottu yritys hyvä! Siirsin nimittäin kesämekot yläkerran kaiteelle, siihen ne oikein asettelin ja mietin mistäköhän luopuisi vai laitan sittenkin odottamaan ensi kesää. Mehän emme ole aurinkolomailijoita, joten ei tule mekoille tarvetta ennen seuraavaa Suomen kesää - luulisin.


Saakohan Kon Mari menetelmä minut mukaansa? Ainakin jo suunnittelen hankkia laatikon, johon nämä ajattelin taitella lähes oikeaoppisesti viemään pienemmän tilan kuin minkä ne tarvitsisivat roikkumiseen vaatetangolla toisessa kaapissa.

Tiedoksi vain (pidin tässä välillä kirjoittamisessa vuorokauden mittaisen tuumaustauon), että sain toteutettua tämän idean, sillä soveltuva laatikko löytyi tänä iltana taloudesta (sisältö on muualla säilössä), joten ryhdyin ideaa testaamaan. Tässä tulos. Saas nähdä ensi kesänä miltä mekot näyttävät :)


Oletteko muuten te naiset, miehillähän on tämä välihousuepisodi joka tapauksessa näin syksyllä ajankohtainen oma juttunsa, pohtineet tätä muutosta entistä paksumpien sukkahousujen käyttöön, joka tarkoittaa erinäistä määrää eri vahvuisia sukkahousuja vuodenaikojen mukaan. Koskee ainakin meitä, jotka käytämme sukkahousuja. Olen kyllä kuullut heistäkin, jotka suorastaan inhoavat ajatusta sukkahousuista päällään. No, tämä sukkahousujen vaihtoviikkokin näytti olevan tuloillaan. Oikeastaan aika vastenmielistä todeta ensin, että niitä ohuita sukkahousuja on tullut kesälläkin käytettyä ja osa niistä on aika kelpo kunnossa, jotta nehän pitää säästää ensi kesään. Mutta sitten on niitä, joissa on vain vähän sukkapakoa ja tuntuu siltä, että nehän voisivat mennä ensi keväänä sitten pitkien housujen alla. Ei vain tule heitettyä roskiin niitäkään. Vai olenko ainoa!? Sitten kaapin hyllyltä löytyy se laatikko, joka on täynnä edellisvuotisia mustia, harmaita, tummansinisiä paksuja 40-70 denierin sukkahousuja, joita sitten nykyisin käytetään. Itse koin lisäksi painajaismaisen hetken, kun totesin, että vaivihkaa tässä ennen Stockan Hulluja päiviä olinkin jo hankkinut lisää kaiken varalta tällaisia paksuja sukkahousuja odottamaan tulevaa kylmää kautta ja lisäksi oli pakko tutkia edellisen vuoden säilytyksen tulosta. On siinä naisihmisellä puuhaa ja lajittelemista mitkä ovat hyviä tai ei niin hyviä näitä paksuja sukkahousuja. Yhtä sukkahousujen lajittelua tämä vaihe kesästä syksyyn. Ainakin tietää minkälaisia täytyy hankkia lisää! Ja sama juttu keväällä toisinpäin. Tämä on tätä pohjoisen alueen elämää.

Ainut mikä on melkoisen varmaa on se, että kengät vaihtuvat kesästä syksyyn ihan vain senkin takia, että käy työssä eikä oikein tennareilla voi töihin mennä. Alkukesästä kyllä ihan kesän tulon riemusta ja lähellä kesälomaa vaivihkaa kaivan tennarit esiin ja hipsin niillä toisinaan töihin. Kun nyt olen jo toisessa kirjoituksessa kenkien äärellä, arvannette, että jonkinlainen määrä säilytettyjä kenkiä on hallussani. Oma syksyni lähtee liikkeelle ballerinoista tai vastaavista matalista kengistä. Tämän syksyn suosikit ovat tässä. Kukin tyylillään ja ihan kepein askelin läpi syksyisen lokakuun, toivon niin. Kaikkea hyvää päiviinne!
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Onko 70 uusi 50 - ja miltä nyt tuntuu?

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen