On a Grey(ny) Day - in the Country

This is the first time I add some text to the end of this blog in English too. I have some followers in Instagram from abroad and it would be nice if they could follow somehow my blog too. But in Finnish first!

Ok, yritetään nyt kaksikielisesti tällä kertaa! Tällä kertaa pohdiskelen jotain omasta oivalluksestani syiksi siihen miksi lienee harmaa vain on niin minun värini. No, myönnän, kyllä viininpunainenkin on hieno väri, ja tummansininen, nutria, ja musta ja valkoinen...  Kodissamme on paljon harmaata, pukeudun harmaaseen aika usein, ja juuri tällaisena On a Grey(ny) Day tajuan miksi en kavahda harmaata. Juttu vaatii hieman pohjustusta.

Ehti kulua kokonainen kuukausi siitä, kun viimeksi olimme täällä maalla ja saatoin vain todeta, että luonto olikin ehtinyt tässä välissä sekä saada ruskan värit että melkeinpä pudottaa lehdetkin puista. On todella iso ero kaupunkikodin ja vapaa-ajan kodin välillä ainakin nyt! Ja juuri tälle sunnuntaille sattui todella pilvinen, harmaa päivä, ei kuitenkaan sateinen. Oletan, että vietettyäni vapaa-ajastani täällä pohjoissuomalaisessa entisen maalaistalon pihapiirissä jo vuosikymmeniä (kuulostaa ajassa ilmaistuna paljolta), on kaikkialla näkyvistä vanhoista hirsisistä tai laudoitetuista rakennuksista tarttunut harmaata väriä minuunkin. No, olipa oudosti sanottu! Ymmärtänette ehkä ympäristön vaikutuksen itseenne.  Kun ryhdyimme miehen kanssa viettämään vain kahdestaan vapaa-aikaa täällä maalla, alkoi harmaan tuominen taloon sisällekin.Taloa ei ole varsinaisesti sisustettu, vaan vähitellen on tullut kerrytettyä ns oman näköisiä tavaroita ja pientä keittiön tuunaustakin on tehty. Viikonloput täällä ovat supisuomalaista akkujen latausta. Läheisellä metsätiellä tulee ulkoiltua ja metsässäkin liikuttua. Viikonlopun must on se, että lauantai-illaksi valmistan ruokaa ja nautimme se mukavasti pirtissä (kutsumme isoa olohuonetilaa perinteen mukaisesti pirtiksi, se sopii tänne maalle). Ruokailun jälkeen on sitten vuorossa suomalainen tapa saunoa. Menee usein aika myöhään, mutta mikäpä siinä, kun aamulla saa nukkua ihan niin pitkään, kun hyvältä tuntuu.

Tänään sitten lähdin ei -sateisen kelin innottamana suorastaan metsästämään harmaita kohteita talon ulkopuolelta, mutta ei se niin harmaata ollutkaan kuin sisältä käsin katsottuna näytti. Vielä löytyi tien varrelta keltaisia lehtiäkin.

 
 
 
 
 

It was a nice relaxing weekend in our small house in the countryside. Many finnish families have a summer cottage as a place to go just for relaxing after the week at work and on holidays too. Around our very simple house in the country side you find grey old and rather small farms and buildings around theme. In this blog I have been wondering why it's okey for me to see grey colors around and I really like the color. Maybe that's because I have been visiting this house already some decades (oh my!!! so long time). Nowadays we spend our time there only with my husband. Some routines are typical for our weekends and one of them is to have a nice, simple dinner (and of course later also a sauna - so Finnish tradition). Because it's was not a rainy day, but Grey(ny) day today, I went to see if I can find in the woods grey tones. Not that much I thought to be. Some yellow leaves are still in the trees. I wish you all have had a nice relaxing weekend too!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Villapaita valmistui ja puhetta väreistä