Tunteiden vuoristorataa ja pääsiäisen aika

Että miten niin kuin on mennyt mielestäsi tänä keväänä, tekee mieli kysyä itseltä? Ja vastata samalla muillekin jotain. Joten näin pääsiäisviikolla kirjoitan pitkästä aikaa jotain tänne blogiin näistä kuluneista viikoista.

Ensin aiheena tämä kauhea kevät, joka on ottanut jotenkin todella lujille. Meni pari viikkoa Ukrainan sodan syttymisestä, kun itsellä tilanne meni niin tunteisiin. Jostain syvältä nousi pintaan ne muistot, kun äiti joskus puhui evakkotaipaleestaan ja niistä ajoista sodan keskellä. Kesti viikon verran, että joka päivä ihan yllättäen tuli hetki, että itketti niin paljon. Samalla kyllä pystyi itselle selittämään miksi omat tunteet oli niin voimakkaita, mutta ei vain voinut mitään. Tuon yhden lohduttoman viikon jälkeen alkoi helpottaa. Auttoi paljon se, että vähensin uutisten seuraamista, joka tosiaan ei ollut helppoa tällaiselle uutisfriikille. Tunteiden vuoristoradalta ei ole voinut välttyä ja todella odotan nopeita päätöksiä Suomen ja suomalaisten turvaksi.

Sitä olen myös ihmetellyt miten nuo illat on vieläkin niin pimeitä. Toki nytkin, kun kirjoitan kello kahdeksan jälkeen, on ihan valoisaa. Jotenkin olen moien muiden tavoin ollut aika malttamaton ja odotanut kevään tuloa paljon. Onhan tämä talvikausi ollut oikeastaan liian pitkä. Yksi isoimmista pettymyksistä itsellä on liittynyt siihen, että viime syksynä oirehtinut nilkkakipu on pitkin kevättäkin vain ollut edelleen kipeä. Näin on oma maailma kiertynyt yhden nilkan ympärille... Onneksi kivusta huolimatta olen sinnikkäästi käynyt ulkoilemassa, salilla ja valokuvaamassa. Ne ovat olleet henkireikiä näinä viikkoina.

Ja siivonnut olen tänä keväänä tavallista enemmän. Olen kirjoittanut tänne blogiinkin meidän maalla olevan mökin/talon siivoamisesta ja nyt sitten raporttini jatkuu. Nimittäin olen viimeinkin siivonnut täysin perusteellisesti meidän kodin kirjastohuoneen. Melkein jokaisen kirjan olen yksitellen puhdistanut pölystä ja asettanut takaisin paikoilleen. Kirjoja on jotain 700-800, joten tuo urakka on vain siirtynyt vuodesta toiseen. Sitten kalusteista sekä sekalaisista tavaroista tyhjennetyn huoneen pesin kaikkia nurkkia ja ikkunoita myöten. Lopuksi mööbleerasin huoneen uusiksi ja vähän somistelin huonetta.


Nyt on käyty kaupassa, ostettu joku pääsiäiskukka ja voi rauhoittua pääsiäispyhien ajaksi. Meillä ei kokkailla pääsiäisenä mitään erityistä. Ei osata valmistaa lammasta tai karitsaa hyvin, joten varmaankin otetaan pakasteesta poroa, teen sinappibroileria ja ehkä kalaakin. Jotain tuollaista. Ollaan kahdestaan ja eletään hetki kerrallaan.

Hyvää pääsiäistä sinullekin. Voi hyvin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Villapaita valmistui ja puhetta väreistä