Mökkiviikonloppuna pieni irtiotto siivoten

Te, jotka olette seuranneet minua pitempään, tiedätte, että meidän mökki ja mökkeily on oikeastaan aivan tavallista pienessä omakotitalossa asumista. Silti on jotain, joka erottaa kaupunkikodissa ja mökillä elämisen toisistaan. Ja se on siivousrutiinit. Samalla, kun ajattelin näin kirjoittamalla hieman selkiyttää tämänhetkisiä ajatuksia, ajattelin kertoilla miten siivoaminen meidän mökillä sujuu. Siis pään selvittämistä ja siivousta tässä jutussa.

Ensinnäkin me käydään mökillä läpi vuoden. Ja meistä mies käy minua useammin yksinkin tekemässä tarpeellisia töitä, jolloin minä jään kaupunkiin omiin hommiini. Oikeastaan mökkeily on meille aivan väärä ilmaisu, mutta menkööt, kun kuitenkin on kyse ns vapaa-ajan vietosta vähän eri vinkkelistä kuin kuin on elämä kotona kaupungissa. Omasta mielestä mökki tuntuu oikeastaan aina olevan siivouksen tarpeessa. Silti siellä tulee tehtyä perusteellisia siivouksi aika harvoin, lähinnä sesonkiluonteisesti.

Tällä kertaa olin orientoitunut siihen, että nyt siivoan vähän paremmin. Olikin hyvä ilma siihen, kun sattui olemaan pieni pakkanen aamulla eikä satanut lunta. Joten aloitin työt siitä, että isot matot päätin viedä imuroinnin jälkeen ulos. Mutta, niin huomasin, että meidän toinen matto, valkoinen, vaatii pesulassa käyttämisen, joten se vietiin autoon samantien. Toisen vein sitten lumihankeen, jossa sitä hakkasin mattopiiskalla molemmilta puolilta ja jätin hetkeksi raikastumaan. Meillähän ei ole yleensä kotona eikä täällä maallakaan paljon mattoja, joten tarvitsi viedä lisäksi pari räsymattoa keittiöstä ulos ja jättää ulos tuulettumaan. 

Sitten tein ihan tavallisen siivouksen lattianpesuineen ja pölyjen pyyhkimisineen. Lisäksi siivosin meidän pikkuvessan vähän paremmin. Saunan ja pesuhuoneen siivous jäi johonkin seuraavaan kertaan. Kumpikin tila on aika iso ja niiden siivous vaatii ihan oman päivän.

Ehkä hauskin osuus siivoamisessa mökillä on se hetki, kun päädyn perusteellisemman siivouksen päätteeksi hieman järjestelemään paikkoja. Nyt en siirrellyt huonekaluja, mutta siirtelin kuivakukat makuuhuoneen senkin päältä meidän "salin" puolelle ja muutaman muunkin pientavaran siirsin uuteen paikkaan. Keittiöönkin järjestelin tavaroita ja laitoin pöytäliinan. Koska on tällainen välikausi, en vaihtanut tyynynpäällisiä koristeyynyihin. Sen aika tulee kesän alkaessa. Silloin tulee laitettua pikemmin sellaisia raikkaamman värisiä tyynynpäällisiä. Kesän alussa myös siivoan yleensä meidän sisääntulokuistin, jossa vallitsee useimmiten kaaos talven jälkeen.

Koska meillä on joka puolella sekalaista tavaraa ihan joka huoneessa, en halua ottaa isompia kuvia. TIedättehän lattialistoja, jotka odottaa laittamista ja sen semmoista. Kiva oli ottaa muistoksi muutama kuva yksityiskohdista. Katoin jo illallista varten astiat pöytään. Illalla syödään perinteisesti lohta, keitin tällä kertaa Michelin -tähtienkin ihastelemia Frex -merkkisiä perunoita ja tein raikasta salaattia. Usein syödään jälkiruuaksi marjoja, joita meillä on pakasteessa runsaasti. 

Siivouksen jälkeen lähdin vielä hieman kävelemään ulos. Oli hieman tuulista, mutta teki hyvää, nimittäin siivotessa oli sellainen olo, että myös pään sisälle tarvitsi siivousta ja tuuletusta. Vaikka seurasinkin ajankohtaiset tiedotustilaisuudet, helpotti, kun oli tekemistä samalla.

Nyt vain toivon ihan jokaiselle jotain puuhaa, joka toisi irtiottoa ikävistä asioista. Kirjoitinkin toiseen blogiini osoitteessa hyvinvointiavaalien.blogspot.com siitä minkälaiset asiat tuovat hieman helpotusta näinä vaikeina aikoina. Jokaisella on varmaankin omia hyväksi koettuja asioita auttamaan vaikeina asikoina. Toteuta niitä tai tee kuten minä, siivoa paikkoja ja samalla vähän päätäsi.

Kaikesta huolimatta valoisaa maaliskuun jatkoa sinulle!




Kommentit

  1. Toimin itsekin samalla kaavalla, sijaistoiminnot siivittävät ajatukset pois ikävistä asioista. Siivous siivoaa päätäkin, se on juuri niin ja hyvin oivallettu. Eikä se tarkoita sitä, että ei käsittelisi niitä, surisi ihmisten puolesta, vaan siitä saa tavallaan voimaa ja energiaa käsitellä niitä asioita paremmin. Itsellä toimii myös tavaroiden järkkääminen, kukkakimppu ruokakaupasta tai kahvittelu ystävän kanssa. Mikä milloinkin. Paljon käydään keskustelua eri foorumeissa siitä, mikä on nyt oikein ja mikä ei. Jokainen suree ja käsittelee näitä sota-asioita omalla tavallaan ja mikä itselle sopii parhaiten. Julkisesti sureminen ei ole se ainoa hyväksyttävä tapa. Näissä mietelmissä tänään, mutta onneksi paistaa aurinko kevättaivaalta ja on niin ihana sunnuntai!
    Mukavaa päivää sinullekin <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Onko 70 uusi 50 - ja miltä nyt tuntuu?