Kevättunnelmissa pääkaupunkireissulla ja kotona

Nyt tuntuu niin oikealta keväältä kuin olla ja voi. Huippuihanat aurinkoiset kelit on täällä Oulussakin. Ajattelin tällä kertaa kertoilla viime viikosta ja vähän tästäkin viikosta ja miten on nähty kevättä niin eteläisessä kuin pohjoisessa Suomessa.

Me saatiin viime viikolla jo esimakua siitä miten ilma lämpenee ja vihdoinkin lumi alkaa sulaa, kun oltiin viitisen päivää pääkaupunkiseudulla lastenlasten hoitohommissa ja muutoinkin lasten perheitä tavattiin. Ovat jo koulu- ja eskari-ikäisiä, joten jäi kahtena päivänä aikaa lähteä käymään ihan pääkaupungissa. Ai, että minä tykkäsin. Ihan vain vähän kierreltiin Esplanadin kulmilla, Stockalla ja Akateemisessa kirjakaupassa lähinnä. Ei ollut mitään tarkkaa suunnitelmaa eikä ostosreissu ollut mielessä lainkaan. Tykätään istua muutamassa vakipaikassa kahvittelemassa ja/tai lounaalla. Onneksi oli auto käytössä, niin oli helppo liikkua. Kukkakaupat olivat jo nostaneet sipulikukkia ulos esille. 

                                           


Muutoin lasten kanssa käytiin heidän kotikaupungin kirjastossa (rakastan kirjastoja ja erityisesti lastenosastot on viime vuosina tulleet tutuksi). Sitten vietiin nuori mies A jääkiekkopeliin. Ja ihan siinä herkistyy, kun näkee lasten pelin iloa ja totista yritystä myös maalintekoon. Onneksi on myös valmentajat, jotka osaa kannustaa. Tsempparipalkinto tuli kotiin viemiseksi hänelle. Että sellainen reissu pääkaupunkiseudulle, joka tehtiin tälläkin kertaa junalla. Onneksi on nykyisin niin hyvä yhteydet, että matka menee nopeasti ja sen aikana voi lueskella sekä puuhata omia juttuja.Tämä viikko on vähän pätkäviikko kotona, kun tultiin vasta maanantai-iltana takaisin. Mutta mikä viikko tästä tulikaan! Aurinkoa, aurinkoa ja sehän tietää sitä, että tulee ulkoiltua. Sen verran tuli käytyä Nallikarissakin, että sieltä hain yhdestä pusikosta pajunkissoja. Ne ovat ihan must minulle. Olen ennenkin maininnut, että kevät ja pääsiäisen aika on ollut perheelle tapahtumarikasta aikaa ja pajunkissat kuuluvat pääsiäiseen. Tosin tänä vuonnahan pääsiäisen aika on vasta kuukauden päästä, mutta kuitenkin...

Tällä viikolla kävin myös kuntosalilla, joka muuten vaihtoi nimensä vuoden alussa Liikuntakeskus Oloksi, aiemmin oli nimeltä Beauty Center. Yhteistyön puitteissa tehtiin pari viikkoa sitten uudet kuntotestit ja nyt käytiin läpi uusi saliohjelma. Kuntotestien tulokset oli parantuneet, joskin liikkuvuus ei selkärangan osalta ole edistynyt juurikaan. Selkärangassa on iän mukanaan tuomia rappeumamuutoksia, joten niillehän ei oikein voi mitään. Tärkeintä pitää liikkuvuus edes nykyisellään. Muilta osin on tilanne hyvä. Lihasvoimat ovat yleisesti ottaen hyvällä ja jopa erinomaisella tasolla, mutta aina voi parantaa. Joten tästä eteenpäin uuden ohjelman myötä. Lisäksi täytyy tehdä omaan liikuntaohjelmaani kuuluvia 60+ tunteja, kehon huoltoa, joogaa ym. Ja se spinning, taisin luvata ottaa sen kevään aikana ohjelmaan. Siinäpä haastetta!

Viikkoon mahtui myös vaatekaapin läpikäyntiä. Jotain lähtee kiertoon, yksi pusero meni rikkinäisenä roskiin ja talvisemmat vaatteet siirtyivät toiseen kaappiin. Taas oli sellaista pään sisäistä järjestämistä siivotessa, josta myös viimeksi kirjoitin.

Valoisia kevätpäiviä sinulle! Voi hyvin!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Villapaita valmistui ja puhetta väreistä