Heinäkuun hetket ja lomatunnelmat


Terveisiä heinäkuun lomalta. Tänä vuonna oli aivan poikkeuksellista siinä mielessä, että oltiin enemmän kuin koskaan ennen kotona, vähän matkalla ja tosi vähän mökillä. Mitä olivat heinäkuun eniten mieliin painuneet hetket ja mitä kuului lomaan? Niistä jotain tässä postauksessa.

Ihan isoin juttu oli käytännössä koko kuukausi perheen parissa ja erityisesti lapsenlapset kärkenä. Vaikka ollaan usein heinäkuussa lasten perheiden parissa, tämä kesä oli meille ensimmäinen, että muutamaa yksittäistä päivää lukuunottamatta meidän kanssa oli aina joku sisaruspareista (heitä on kolme kaikkiaan). Toki myös vanhemmat oli osalla pienokaisista paikalla. 

Tällä kertaa oli ensimmäistä kertaa lapsenlapsista vanhin sisaruspari kanssamme yksin meillä kotona kokonaisen viikon ilman vanhempia. Viikon jälkeen matkustin junalla heidän kanssa kotiinsa, jossa rakennetaan uutta kotia. Mies tuli autolla perässä ja autettiin raksa- ja muuttoasioissa siinä miten voitiin. Kotiin palattuamme meillä oli jälleen lasten perheitä ja lapsenlapsia loppukuukauden ajan. Joten todellakin täyttä elämää teemalla mentiin koko kuukausi. Ja sehän on hauskaa, kun heinäkuuhun sattuu myös kahden lapsenlapsen synttärit, joita vietetään myös meillä mummolassa lomailun ohella.

Meidän muutamaan välipäivään mahtui sitten piipahduksia mökilläkin. Meillehän kävi niin, että ne heinäkuun rajut myrskyt osui mökkipaikkaamme, jossa muun muassa meidän "tuomilehto" kärsi puiden kaatumisesta. Oli surullista katsottavaa. Onneksi paljon jäi pystyynkin ja uusia puita on jo kasvamassa. Mutta vieläkin suurempi todellinen vahinko sattui meidän rantapalstalla Taivalkoskella, jossa myrsky kaatoi melko sileäksi valtaisan määrän isoja mäntyjä. Siellä olisi nyt raivattuna paikka mökille ihanan järven rannalla marjametsien äärellä. Kuten olen joskus kertonut, ollaan jo nyt kahden talon "loukussa", joten ei mahdu elämän piiriin enää kolmatta mökkiä, vaikka ajatus ns oikeasta kesämökistä houkuttaakin. Meidän vapaa-ajan paikkamme, mökiksikin kutsuttu, on varsinaisesti maalaistalo pihapiireineen, joka ei vastaa suomalaisten yleisintä mökkikäsitystä. 

Miten sitten vietettiin aikaa lastenlasten ja heidän perheiden kanssa? Ilman muuta ihan tavallisista asioista päivät koostuivat, mutta lomatvistillä. Ruuanlaittoa, leikkien seuraamista (olen surkea leikkijä ja vielä huonompi askartelija), puistokäyntejä, ainoan tyttölapsenlapsen kanssa shoppailua ja jätskillä käymistä kaupungissa. Sitten ihan nuorimmaisen kävelyharjoituksien seuraamista, toiseksi nuorimman alkanutta puhumista ihaillessa, yhden tietokonetaitoja, osan kanssa puutarhatöitä. Välillä kirjojen lukemista, ryhmähauta, vaippojen vaihtoa. Ja käytiin uimassa... Nallikarissa, maauimalassa pääkaupunkiseudulla, Oulujoen rannassa. Oli ihanaa.
Käytännössä lähes koko kuukauden oli semmoiset 30 astetta lämmintä ja sen myötä minäkin innostuin käymään muiden mukana uimassa. Osaan uida, tykkään uida, mutta en saa aikaiseksi mentyä uimaan. Ja nyt tänä kesänä heitin talviturkin muutaman vuoden edestä heti kerralla. 

Nyt on jo elokuu. Ihan paras kuukausi minun mielestäni. Monenlaista on jo tiedossa, pieni reissukin. Toivottavasti sinulla on ollut hyvä kesä ja olet saanut rentoutua. Mitä parhainta elokuuta. Ja kuten sanotaan... vielä kesää on jäljellä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Villapaita valmistui ja puhetta väreistä