Arktista valoa ja melkoinen hotellikokemus

Haluan jakaa kanssanne muistikuviani aivan ihastuttavasta hotellista. Tämä Rovaniemellä sijaitseva hotelli jätti niin lähtemättömän vaikutuksen minuun ja kuviakin tuli otettua, että olkaa hyvä!


Hotelli Arctic Light luetaan boutique -hotellien joukkoon. Ainutlaatuista, sillä en ole sellaisessa aiemmin yöpynyt. Hotelli sijaitsee Rovaniemen vanhassa kauppalantalossa - nykyisinhän ei ole olemassa enää kuntien osalta käsitettä kauppala. Aikanaanhan kauppala oli nimike niille kunnille, jotka eivät olleet ikään kuin kuntia, mutta eivät oikein yltäneet kaupunkikategoriaankaan. Kauppaloita perustettiin ainakin vielä kuusikymmentäluvulla. Siis silloin, kun Beatles oli huipulla ja naiset käyttivät minimekkoja :)


Tämä hotelli on saneerattu tiloihin, jotka ovat erittäin viihtyisät, toki ihastuttavaa designtyyliä on kalusteissakin, mutta samalla on jotain sellaista konstailemattomuutta, joka ei tee vaivautuneeksi eikä tunnut siltä, että olisi jotenkin vieras olo. Kauneutta on ja joulupukki kurkistaa toisesta hissistä.


Kun on elänyt lapsiperheen arkea, jossa sellaista harvinaista luksusta oli kerran kesässä yöpyä hotellissa ja syödä valmiissa pöydässä hotelliaamiaista, on todellakin oppinut arvostamaan aamiaishetkiä. Tässä hotellissa todella tuntuu aivan erityiseltä erityisesti se, että tarjolla olevien aterioiden esillepanoon on satsattu. Siis tarjolla oli ruokaa ja silmänruokaa a la Sara La Fountain!!!Tässä Arctic Light -hotellissa ovat kaikki huoneet saamani tiedon mukaan erilaisia. Oletan, että elementit sinänsä kalusteissa, tekstiileissä ja kylpyhuoneissa ovat samankaltaisia ja olivatkin ah niin esteettisesti kauniita.
 


Kun oli kotiin lähdön aika, istahdin aulatiloihin ennen proosallista paluuta rautatieasemalle ja junamatkalle kotiin. Pieni kysymys ja niin olin saanut eteeni cappuccinon. Melkein oli jo liikaa. Koska kyseessä oli jonkinlainen unelmien täyttymys, tällaisessa hotellissa en tule varmaankaan yöpymään toista kertaa. Mutta kuten sanottu, jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. Ehkä jollakin tulee eteen mahdollisuus yöpyä Rovaniemellä poikkeavalla tavalla ja voi satsata elämykseen, suosittelen!

Kommentit

  1. Hienoa, että yöpymisestä jäi noin hyvä muisto. Ystäväni karonkka oli ko.hotellin lasiterassilla 26.4. Ympäristö ja somistus oli upea, mutta muussa jäi todella paljon toivomisen varaa: Henkilöstöä liian vähän. Pääruoan odotteluun meni 2 t 30 min karonkassa, jossa puheita olisi pitänyt päästä pitämään vauhdikkaammin. Alkukeitto oli haaleaa ja sitäkin vain muutama lusikallinen. Pääruoka erittäin maukasta poroa, mutta niin pienet annokset, että ihmiset jäivät nälkäiseksi. Jälkkäri hyvää, kahvien avecin liköörilasit ulkoa niin tahmaista, että sormet jäivät laseihin kiinni. Siis liian vähällä henkilökunnalla yritettiin viedä läpi. Ei voi suositella tätä hotellia illallisten pitopaikaksi. Harmi.
    Tämä ei myöskään ollut ensimmäinen kerta kun ravintolan ruokia on moitittu.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Villapaita valmistui ja puhetta väreistä