Tervehdys mökiltä ja kevättalven kuulumisia

Nykyisin tahtoo vähän venähtää aikaa, että tulee kerrottua ajankohtaisia kuulumisia. Nytkin ollaan yhtäkkiä jo kevättalvessa. Tosin käsite kevättalvi lienee useille hyvin erilainen. Täällä mökillä Koillismaalla se tarkoittaa vielä sitä, että lumi ei ihan heti sula. Ei se lumen määrä, mutta ilmat pysyy vielä maaliskuussa kylminä eikä aurinkokaan sentään joka päivä näyttäydy lunta sulattaakseen. Ja onhan nyt hiihtolomalaisille aivan ihanaa, että pääsee hiihtämään, laskettelemaan tai muutoin vain nauttimaan talvesta. Me vietettiin hiihtolomaviikkoa Etelä-Suomen hiihtolomalaisten viettäessä lomaa meillä. Silloinkin käytiin mökillä ja käytiin seuraamassa pienempien lasketteluharjoitttelua Iso-Syötteellä. 


Tultiin mökille viikonlopuksi ja nopeasti ovat päivät vierähtäneet. Minun puuhat on melkolailla samanlaisia riippumatta vuodenajasta. Nyt en ottanut suksia mukaan, joten ulkoilu jää aika lailla käveleskelyyn metsäautotiellä ja vähän metsässäkin. Taisin kirjoitella aiemmin, että nilkkaongelmaa on ollut tänäkin talvena. Kaupungissa kävin viime viikon alussa kaksi kertaa hiihtämässä pienen lenkin tasaisella maalla tunnustellen mitä kestää. Lisäksi kuntosalikäynti oli hiihtojen jälkeen seuraavana päivänä. Sen jälkeen piti jälleen hieman rauhoitella kuntoilua. Tiedossa on, että vika on peroneus- ja akillesjänteissä ja pitäisi käydä fysioterapeutilla ohjauksessa. 

Nyt seuraan miesten viidenkympin hiihtoa. Ei todellakaan, en ole penkkiurheilija, mutta kiva toisaalta katsoa nämä viikonlopun hiihdot samalla, kun muutenkin sisällä puuhailen. Kisan ratkettua voisikin lähteä ulkoilemaan. Että liikkuminen on tärkeää ja tilanteen mukaan mennään. Niin ja mökkitouhuihin kuuluu ruuan laittoa, siivoamista, pyykinpesua kuten kotonakin. Joten yksi koneellinen pyykkiä odottaa ripustamista kuivumaan. 

Se mikä tekee erilaiseksi tämän mökkeilyn on ympäristön vaihdos ja sen mukanaan tuoma hiljaisuus ja hidastaminen sekä niiden tuoma ero kaupunkielämään. Esimerkiksi ei tule mieleenkään lähteä kauppareissulle, sillä varsinkaan viikonloppuna on turha lähteä muutaman kymmenen kilometrin päähän hakemaan täydennystä jääkaappiin. Kotona tulee helpommin piipahdettua kauppareissulla tai muutoin vain katselemassa ympärille melkein milloin vain. Meillä onkin mökillä aina perustarvikkeita eli riisit, pastat, jauhot sekä säilykkeitä ja pakastimessa ainakin marjoja yllin kyllin. 

Kuten kuvista näkyy edellisen värikkään neuleen (ja siitä olikin juttua edellisellä kerralla) jälkeen on vuorossa valkoinen neule loppusuoralla. Olen kyllä todellakin hurahtanut neulomiseen. Nyt on jo mielessä tehdä seuraavaksi jotain niistä jämälangoista. 

Otin mukaan mökille pari kirjaa. Sain luettua loppuun Anne Tylerin Palmikon ja nyt aloittelen uusinta Marie Kondon kirjaa Kurashi. Sen suhteen on todella kiinnostavaa lukea miten hän nykyisin kuvaa järjestelyä, karsimista. Kirjan otsikko toki paljastaa tärkeimmän eli Iloa säkenöivä järjestys on tavoiteltavaa. Kiinnostavaa! Ja samalla on mukava pohtia vuosien ajan toteuttamaani karsimista ja kierrätystä ilon näkökulmastakin. 

Nyt on aika seurata kisat loppuun ja sitten ulos.

Mukavaa kevättalvea sinullekin! Voi hyvin! 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Onko 70 uusi 50 - ja miltä nyt tuntuu?

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen