Lomalta paluu ja paluu havaintoihin asuntomessuilta

Todellakin, lomalta paluu on tosiasia itselläkin. Huomaan jälleen tänäkin vuonna, että kesä meni todella nopeasti ja oli koko ajan tekemistä yllin kyllin. Oikeastaan ihan erilaista on loman vietto nyt kuin oli aikanaan työssä ollessa. Ja tämän kokemuksen olen huomannut jakavani monien kanssa, että isovanhemman kesät ovat erilaisia. Sillä elämään ja kesän viettoon kuuluvat olennaisena osana myös lapsenlapset perheineen. Siihen liittyen hieman kirjoitinkin kesäkuussa, joten keskityn tällä kertaa muuhun.

Jotain oli tänäkin vuonna meidän ohjelmassa samaa kuin on ollut jo vuosikymmenten ajan. Nimittäin olemme käyneet melko usein kesäisin asuntomessuilla. Tehtiinkin lomamatka Lounais-Suomeen asuntomessujen aikaan. Varattiin yksi iltapäivä, jota varten valitsin etukäteen ne talot, joihin tutustuttiin etukäteen. 

Tämän vuoden asuntomessut olivat Naantalissa ja voi mitkä messut olivatkin. Teki nimittäin hyvää, että meillä oli ollut välissä kahden vuoden tauko messujen osalta. Tuntui siltä, että oli niin paljon virkistävää katseltavaa ja uudet tuulet tuntui puhaltavan rakentamisen osalta. Muutamia havaintojani jaan tässä jutussa. Koska kävimme lauantaipäivänä, jolloin oli todella paljon muitakin kävijöitä, emme voineet käydä kuin murto-osassa kohteista. Siispä aivan varmasti jäi paljon sellaista näkemättä, johon olisi voinut tutustua etukäteen suunniteltujen kohteiden lisäksi. Jonotettiin ihan riittämiin tällä reissulla. Valokuvat on rajattuja todella paljon, sillä aina oli joku messukävijä tulossa kuvaan mukaan. Toisaalta, nyt kyllä ihastuinkin pitkälti yksityiskohtiin, joten jaan siltä pohjalta kuvia. Jos kuvassa ei ole mainittu kohdetta, se vain johtuu siitä, että en ollut kovin looginen kuvatessa enkä enää muista mitenkään mistä taloista osa kuvistani on. Muutoinkin kuvistani on nyt esillä vain osa.

1. Sisustussuunnittelijoiden panostus esillä vahvasti

Kuten kerroin, valitsin etukäteen talot, joihin päätettiin tällä kertaa tutustua. Mies hyväksyi suunnitelmani. Oman sisustussuunnittelun taustani johdosta ja etukäteistietoonkin perustuen sekä rajallisesta käyntiajasta johtuen valitsin sellaisia kohteita, joissa on oletettavasti kiinnostavia kokonaisuuksia. Nimittäin nyt oli merkittävä määrä todellisia ammattilaisia mukana sisustuksen suunnittelijoina, kuten Jutta Karihtala / Naantalin Aurinkolinna, Piia Kalliomäki / Kontio Villa Myötätuuli, Helena Karihtala / Kannustalo Auma, ja Maru Hautala / Honka Haiku. Onnistuneita taloja ja sisustuksia oli paljon enemmänkin kuin tässä mainitsen. Totta puhuen, olisin tarvinnut toisenkin päivän kaiken katselemiseen. Kuvassa  näkyvä Kontion Villa Myötätuuli oli talo, josta muodostui suosikkini. Vaikka onkin kaksikerroksinen, oli vain niin sympaattinen hirsitalovalmistajan malli ilman kliseisiä hirsitalon merkkejä. Toinen suosikkini oli myös  hirsitalo, valmistajana Honka (Haiku).

Kohde: Kontio, Villa Myötätuuli

2. Puun käyttö kalusteissa ja tilaratkaisuissa

Tänä vuonna oli helppo ihastua puun käyttöön sisustuksessa. Oli niin paljon hienoja esimerkkejä siitä, miten puuta voi käyttää sisustuksessa niin seinillä kuin kalusteissakin. Tämä oli näiden messujen yksi parhaista puolista. Selkeästi talot olivat viihtyisämmän oloisia tästäkin syystä. Kaukana on se aika, kun talot ja sisustus olivat valkoisia. 

Kohde: Naantalin Aurinkolinna

Kohde:Honka Haiku

3. Valaisimet

Messutaloihin oli valittu valaisimia, jotka sopivat todella hyvin kohteisiinsa. Japanihenkinen tyyli oli se, joka osui omaan makuuni paljon. Valaisimilla tuotiin tätä tyyliä esille useissa kohteissa.

Kohde: Honka Haiku

Kohde: Kontio Villa Myötätuuli

Kohde: Kannustalo Auma

4. Kasvit sisällä ja ulkona

Nyt oli aivan ihanasti esillä kasveja. Ne tukivat ulkona olevaa varsin luonnontilaista luontoa ja muodostivat ihanan jatkumon ulkoa sisälle. Nautin todella paljon kaikista kokonaisuuksista, joista ei mitenkään saanut riittämiin kuvia.5. Tyynyt, esineet, asetelmat

Ja sitten sananen tyynyistä ja asetelmista. Olkoot nämä kuvat esimerkkinä siitä mihin ihastuin. Ensinnäkin kuvassa olevat tyynyt ja saman talon, Naantalin Aurinkolinna, muut kankaiset kuosit (esimerkiksi eteisen penkissä, josta en saanut hyvää kuvaa), olivat aivan ihania. Kuva ei tosin tee muutoinkaan koskaan oikeutta. Nämä kankaat ovat tehneet niin ison vaikutuksen, että Annala tulee tekemään niitä myös myyntiin. Toivottavasti hinnat asettuvat sille tasolle, että me ihastuneet voisimme jotain niistä myös hankkia. Asetelmat olivat todella viehättäviä  jälleen sisällä ja ulkona terasseilla. Ja niin ihastuin minäkin Honka Haikun SPA -osastoon. Täytyy vain sulkea pois, että ei ole kuvia saunatiloista mistään kohteesta. Ja nuo tossut kyllä kutsuu käyttäjää...

Kohde Naantalin Aurinkolinna


Kohde: Kannustalo Auma

Kohde: Honka Haiku

5. Terassit ja piha-alueet

Nyt oli onnistuneet asuntomessut varsinkin terassien osalta. Näille terasseille olisi voinut kuvitella jäävänsä oleskelemaan pitemmäksikin aikaa. Toivottavasti asukkaat myös niin tekevät. Olivat niin kauniita kokonaisuuksia. Ja juuri oikea ratkaisu oli, että tonteille ei ollut saanut tehdä perinteisiä nurmikoita lainkaan. Täysosuma!Tällainen kierros Naantalin asuntomessuilta tällä kertaa. Vieläkin on hyvä mieli, että mentiin. Seuraavat messut ovat ensi vuonna Loviisassa ja pelkästään paikkakuntakin kiinnostaa paljon. Sitten onkin vuoden 2024 messut Keravalla, jossa olen tänä kesänä kahtena viikkona kierrellyt viereisen kartanon alueella fiilistelemässä. Voin erittäin hyvin seurata varsin läheltä messualueen kehittymistä, kun ollaan käymässä paikkakunnalla perheen luona. Ja vuonna 2025 ovat vuorossa Oulun asuntomessut. Edellisillä Oulun messuilla kävin useita kertoja, kun on sellainen kotikenttäetu. Joten tuleville kesille on tiedossa kivaa ohjelmaa näissäkin merkeissä.

Lomalta on nyt palattu ainakin osittain. Vähitellen on paluu harrastusten pariin, joskin vielä on viinimarjojen poimintaa mökillä ja sellaista asettumista kohti syksyä. Onneksi on elokuu, sillä sehän on minun kuukauteni ollut aina. Tässä kirjoittelen tätä juttua omana syntymäpäivänäni. Ja nautin siitä, että vielä on tiedossa lämpimiä päiviä. Silti hiljalleen tummenevissa illoissa ja luonnon vaihtaessa värejään on tunnelmaa, joka aina on kiehtonut minua. Syksy on uusien alkujen aikaa. 

Kommentit

  1. Minä en ole koskaan käynyt asuntomessuilla - syytä en osaa kertoa, ei vaan ole tullut mentyä, vaikka joskus on ollut ihan lähellä messut tarjolla. Viinimarjat olivat ohjelmassani tänään. Paljon onnea syntymäpäiväsi johdosta .)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Villapaita valmistui ja puhetta väreistä