Bloggaamisesta ja uuden blogin käynnistymisen vaikeudesta

Olen ollut viime postauksen jälkeen ikään kuin taustalla tämän blogin suhteen. Ehkä olet huomannutkin, että ei ole uusia kirjoituksia kuulunut. On ollut paljon muuta meneillään. Siitä ajattelin kertoa tällä kertaa teille.

Se, että nyt kerron teille ihan muusta kuin blogini teemaan lifestyle -kuuluvista asioista, johtuu tästä sometodellisuuden teknisestä hallitsemisesta. Ne teistä, jotka käyttävät blogipostausten jakamista myös facebookin kautta, ovat ehkä kohdanneet ongelman, johon olen joutunut tahtomattani. Ensin ongelmasta. Aloitin uuden blogin, jolle annoin mielestäni juuri oikean ja aiheeseen kuuluvan nimen. Kerron myöhemmin siitä lisää miksi uusi blogi!

Sitten aktivoin instagramissa olevan omalla siviilinimelläni olevan tilin. Se on ollut koko ajan, mutta päädyin sitä uudestaan käyttämään ja kerron kohta mihin tarkoitukseen. Kirjoitin esittelyyni uuden blogin nimen ja siinä tein virheen. Aluksi muutaman päivityksen ajan kaikki sujui hyvin instagramin puolella. Vaan ei kestänyt tämä ilo kauan.

Facebook (tai heidän bottinsa, joka analysoi facebookin ja instagramin tekstejä) tulkitsi blogini nimen jotenkin vääräksi, kenties uhkaavaksi ja kuka tietää mitä. Sen seurauksena minun tilejäni alettiin ns bännätä eli estää instagramin käyttö. Lisäksi facebook ei anna jakaa blogeista tietoa millään sanamuodoilla eteenpäin. Siis en voi ilmoittaa mahdollisille kiinnostuneille lukijoille, että siellä olisi uusi juttu luettavana. Linkin jakaminen kokonaisuutena on pahinta mitä voin tehdä, sillä kaikki päivitykseni, joissa on ollut linkki blogiin,  on poistettu facebookista.

Ja kaikki tämä liittyy blogini nimeen, jossa on sana hyvinvointi. Tähän liittyen kerron nyt hieman kuulumisia miksi uusi blogi ja mitä ihmettä olen tehnyt viime viikkoina. Nimittäin minulla on nyt itsellekin yllätyksenä vaihe, jossa aikaa menee hyvinvointikysymyksiin, jotka taas on kytköksissä aiempaan työuraani aivan olennaisesti. Olen ensimmäisestä ammattini eli fysioterapeutti jälkeen jatkanut työelämässä laajemmin sosiaali- ja terveydenhuollon kouluttajana, kehittäjänä sekä johtotehtävissä vuosikymmeniä. Näihin tehtäviin on liittynyt merkittävästi sosiaali- ja terveydenhuollon organisointi ja kehittäminen.

Sanotaan, että ei koira karvoistaan pääse ja niinpä päädyin marraskuussa asettumaan ehdolle aluevaaleissa täällä Pohjois-Pohjanmaalla. Maaliskuun alussa aloittavat uudet hyvinvointialueet toimintansa. Kyseessä on meitä kaikkia (tai ainakin useimpia meistä) koskettava muutos, jossa kuntien sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastuspalvelut siirretään hyvinvointialueille. Halusin lähteä ehdolle vaaleihin ja nimenomaan sitoutumattomana ehdokkaana. Ehdokkuuteni perustuu edellä kuvaamaani taustaan ja halustani olla vaikuttamassa siihen minkälainen hyvinvointialue meidänkin alueella alkaa toimia.

Ja koska asioista kirjoittaminen on minulle mieluisaa, toki tykkään puheitakin pitää, halusin aloittaa toista blogia, johon tarkoituksena on kirjoitella ajatuksiani laajempaankin levitykseen. Kerron teksteissä ajatuksistani puolueisiin sitoutumattomana ehdokkaana. 

Tuosta syystä ja toki muistakin ajankäyttöön liittyvistä syistä en ole ehtinyt päivittää ja orientoitua tähän minulle rakkaaseen jo viisivuotiaaseen mrs60something blogiin niin kuin muuten tekisin. Ja ymmärrätte varmaan, että tuo facebookin ja instagramin häiriö on ikävä ja kaikin puolin tuskallinen lisä ajankäytössä.

Osoite uuteen blogiini on muutoin sama kuin on tämänkin mrs60something.blogspot nimi, mutta blogspotin eteen tulee hyvinvointiavaalien sana. Siis, jos kirjoitan koko uuden blogin nimen tähän kirjoitukseen (enkä edes aio yrittää) tämänkin kirjoituksen facebook voi poistaa heti. En aio testata kuinka käy. Että tämmöinen tapaus. Tiedän, että en ole ainut, jonka uusi bloginimi ei sovi facebookille ja/tai instagramiin. Nämä ovat niitä somemaailman isoja ongelmia, joilla varmaan on hyvä tarkoitus estää epäsopivaa toimintaa. En vain ajoissa hoksannut, että tästä paisuu itselleni näin iso haitta.

Olen kirjoittanut jo kolme postausta tuohon uuteen blogiini ja ne todellakin löytyy netistä, mutta en vain voi osoitetta kirjoittaa näkyville tähänkään. Siis, jos haluatte seurata kuulumisiani joulu-tammikuun aikana sekä taivaltani kohti aluevaaleja, käykäähän hakemassa blogi esiin. Ihan muutamin lausein olen myös sielä kertonut aina jonkin ajankohtaisen oman kuulumiseni.

Tässä kirjoituksessa on vain yksi kuva, joka kertoo nyt juuri taakse jääneestä tosi kylmästä pakkasjaksosta. Meilläkin on ilma lauhtunut, joten eiköhän lapset pääse taas leikkimään noilla leikkivälineillä. Olisipa yhtä suotuisa tilanne itselläkin ja saan korjautumaan tämän bännäysongelman. Tyttäreltä sain eilen apua ja ainakin virheilmoitus on facebookille mennyt. Toivon niin, että saisin instagramin toimimaan sekä mrs60something että margitpaatalo -tilillä. Nyt joudun odottamaan ainakin iltaan saakka ennen kuin edes yritän jakaa sinne mitään. Seuraajakseni pääset ihan helposti sekä facebookiin että instagramiin. Kyllä tuo päivitysten tekeminenkin sujuu vielä ajallaan! Luotan siihen.

.Ja joulun tulo on täälläkin mielessä. Jotain pientä olen tehnyt, mutta yleensä vasta jouluviikolla tapahtuu isompia asioita. Leivon jotain perinteistä tänäkin vuonna. Ollaan joulu näillä näkymin kahdestaan, joten pärjätään aika vähällä valmistelulla. Tällä viikolla on tiedossa joka päivä kivoja jouluun liittyviä tilaisuuksia, joulukonserttia, Lucia -juhlaa, pikkujoulua, joulukahveja, joten kaikin puolin mukava ja vauhdikaskin viikko on alkamassa.

Tähän blogiin en tule päivittämään uusia asioita tuosta toisesta blogista, joten täällä mrs60something -blogissa jatkan entiseen malliin ajallaan minulle mieleisten lifestylejuttujen parissa! Voikaa hyvin!

 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Villapaita valmistui ja puhetta väreistä