Syksy yllätti minut jälleen kerran kukkasipuleiden hankkimista ja kynttilöiden esiin kaivamista suunnitellessa

Syksy on osalle meistä energisoivaa aikaa ja on useitakin asioita, jotka saavat innostumaan ja tuovat energiaa. Pelkästään metsäsienien tai puolukoiden poimiminen, sammaleen sekä väriä tuovien syyslehtien ihasteleminen johdattaa tunnelmaan. Syksyn värit tuovat ihanaa fiilistä ja on kiva uudistaa kotonakin vähän ympäristöä, pihaa, ulkokasveja. Puhumattakaan kukkasipuleiden istuttaminen penkkeihin, siinä osa syksyn vakiintuneista merkeistä. Eikö kuulostanut kivalta tämä johdattelu aiheeseen? Olisiko hieman ruusuinen kuva syksyn aloituksesta? Nimenomaan elo-syyskuu on minun mielestä tosi kivaa aikaa noin yleensä, joten pienet ylisanat sallittakoon. Todisteeksi tähän juttuun ihania kuvia kotikaupungin syysmaisemista. Maisemat ovat kyllä olleet kohdillaan.

Nämä kuvat nappasin viime torstaina, kun oli sellainen vetämätön olo ja tuntui että ei saa mitään aikaiseksi. Niinpä lähdin kävelemään lähimetsään ja sen viereen pienen järven rannalle. Mikä lähiluonto meillä onkaan ! Ja mitä ruskan värejä ihan kaikkialla!


Mutta, mutta! Syksy yllätti minut jälleen kerran. Nyt on pakko tunnustaa, että olen todella surkea syksyyn valmistautumisen ajoituksessa huolimatta siitä, että siitä tykkään. Asia, joka toistuu ihan joka vuosi on se, että menen ostamaan kukkasipuleita sellaisena päivänä, jolloin hyllyt ammottavat lähes tyhjyyttään ja viimeisiä myyydään alennuksella. Ja arvaatte varmaan, että niin kävi nytkin. Vasta viime viikolla tiedostin, että nythän pitäisi alkaa istuttamaan kukkasipuleita. Reippaasti ajelin ensin Bauhausiin enkä ollut edes löytää telinettä, jossa kukkasipuleita oli. Arvasin heti, että taas se toistui tänäkin vuonna... Ei muuta kuin seuraavaksi kaupungin ulkopuolella olevalle kukkatarhalle ja sama tilanne. Ei ollut juurikaan mistä valita. Juuri keväällä päätin, että ei enää yhtään sinistä sipulikukkaa meidän kukkapenkkiin, koska ne eivät kevään mullasta juurikaan erotu. Luonnollisestikaan en löytänyt yhtään pussia valkoisia helmililjoja tai mitään muutakaan pientä vaaleaa sipulikukkaa. Joka tapauksessa minulla on nyt isohko säkki sekalaisia tulppaaneja (oli muuten viime vuonnakin - tiedättehän sellaiset jämävarastot, joita on jäänyt myyntiin) ja pari pussia helmililjoja. Mutta nyt on aika kaivaa sipulit maahan. On kyllä paljon pihan siivousta muutoinkin tiedossa. Onneksi alkavalle viikolle on luvattu kivaa säätä.

Kukkasipulien lisäksi on toinen juttu, jota osaan kyllä fiilistellä syksyn tunnelman luojana, on lyhdyt kuistilla ja kynttilät kodissa sisällä. Olen vuosien jälkeen hankkinut kaksi uutta lyhtyä. Tai tarkkaan ottaen hankin ne Pentikiltä heiltä saamallani lahjakortilla. Muistanette, että kirjoitin oman Pentik muisteluni blogiin ja siitä lähetin myös tarinaa heidän 50 -vuotisjuhlien tarinoihin. Sillä tavoin pystyin myös osallistumaan kuukausilahjakortin arvontaan ja olin yllättäen onnekas ja voitin muistaakseni maaliskuun arvonnan. Lahjakortti muuttui viimeinkin kahdeksi lyhdyksi, jotka on aika siirtää käyttöön. Todennäköisesti ainakin toinen menee ulos ja toinen saattaa jäädä keittiön pöydälle.

Kaikki muu syksyinen kodin koristelu odottaa vielä vähän inspiraatiota. Ainakin pitäisi saada jotain aikaiseksi ennen kuin on aika kaivaa joulukoristeet esiin. Sanoinko Joulu??? Siispä ainakin lokakuu on syksyyn fiilistelyä, marraskuu voisi jatkua niissä merkeissä muuttuen yhtäkkiä uusiin tunnelmointeihin joulun ajan lähestyessä.

Olen muuten tällä viikolla vähän mööbleerannut meidän olohuoneessa. Täällä on sellainen isompi muutos ollut menossa kalusteiden suhteen ja sille haluaisin antaa ihan oman tilan ja ajan täällä blogissakin. Olen vielä vähän hämmentynyt siitä minkälaiseksi halutaan viedä olohuoneen ilmettä, joten pitää vielä tunnustella omaa olotilaa sen suhteen.  Miehen kanssa yhdessä mietitään tätä uutta suuntaa. On tosi kiva, kun hänellä on näkemystä ja saadaan varmaan ajan kanssa kivasti muutoksia yli kolmekymmentä vuotta kestäneisiin näkymiin. Niin toivon uutta ilmettä! Palataan...

Tällaisin fiilistelyin kohti syyskuun viimeistä viikkoa. Olkoot se hyvä ihan jokaiselle!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Onko 70 uusi 50 - ja miltä nyt tuntuu?

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen