Parsarisottoa ja kirsikanoksia sekä paluu pääsiäisestä kotoisiin puuhailuihin

Pääsiäisen pitkä viikonloppu tuli niin tarpeeseen ja vietettiinkin melkeinpä pieni lomanen mökkeillen. Tosin facebook muistutti, että oikeasti olen ollut lomalla virallisesti vuonna 2017. Niin se aika vain rientää! Koska oltiin mökillä useampi päivä, ehti olla monenlaisia ilmojakin. Tuli ulkoiltua jonain päivänä enimmillään kolmekin eri kertaa. Oli hankikantoa aamupäivisin ja auringon pehmentämä tie iltapäivisin, mutta kaikki kelit kävi minulle.

Olikin sitten aika iso muutos tulla kotiin kaupunkiin ja on ollut monenlaista puuhailua. Päällimmäisenä työnä on meidän kodinhoitohuoneen remontin valmisteluhommat. Uusi ratkaisu vanhaan kodinhoitohuoneeseen on tarpeen ja sehän on johtanut monenemoiseen pohdintaan. Yksi asia on toteutunut eli lattialaatat on tilattu. Ja niissä noudatetaan samaa hiekansävyistä väriä kuin on meidän pääsisäänkäynnin aulan laatoissa ja parketissa.  Ollaan niin tyytyväisiä - siis ainakin tilattu on ja se on jo iso askel remontin suhteen.

Kun mökillä tuli tehtyä ruokaa aavistuksen verran paremmin tai joku voisi sanoa työläämminkin, tuli kotonakin tehtyä kotiin palattua monipuolisemmin ruokaa. Pääsiäisenä tein mökillä muun muassa Lyonin kanaa ja paistettuja perunoita. Molemmissa käytin @sopusointuja -blogia pitävän Maaritin reseptejä. Suosittelen todella lämpimästi kokeilemaan näitä reseptejä. Tosiasiassa helppoja, mutta vaativat luonnollisesti oman aikansa niin kuin ruuan tekeminen muutoinkin.

Parsarisotto

Kotona tein sitten parsarisottoa. Parsaa, niin vihreää kuin valkoista, olen jo tehnyt tänä keväänä muutaman kerran, mutta nyt tein ensimmäistä kertaa risottona. Sinänsä selkeä ruokalaji. Ensin tein salaatin lehtikaalista ja aurinkokuivatuista tomaateista (säilykepurkki). Paistoin lehtikaalia aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä, jota käytin puoli purkkia. Lehtikaalin paistaminen vie muutamia minuutteja. Kun näytti siltä, että lehtikaali on sopivasti kutistunut, lisäsin joukkoon puolet aurinkokuivatuista tomaateista pilkottuna. Jätin seoksen hautumaan pannulle miedolle lämmölle siksi aikaa kun valmistin risoton.  Mausteeksi ripottelin suolaa ja mustapippuria pippurimyllystä. Risoton valmistusresepti on useimmissa risottoriisipaketeissa ja googlessa, joten sitä en kertaa tässä. Samalla kun valmistin risottoa, keitin vihreitä parsoja kattilassa noin seitsemän minuuttia.  Sen jälkeen nostin ne vedestä pois ja pilkoin parin sentin pätkiksi. Säästin osan parsan nupuista koristeeksi, mutta kaikki muut sekoitin valmiisen risottoon varovasti nostellen. Lisäksi risoton valmistumisen loppuvaiheessa laitoin purkillisen kantarellimuikkuja pieneen kattilaan aika varovasti, jotta eivät hajoa. Kantarellimuikut on meille hankittu @suomenherkkukauppa valikoimista. Muikut saivat lämmetä miedolla lämmöllä niin kauan, että ruoka oli valmista. Yksi purkillinen riittää lisäkeruokana meille kahdelle. Sitten päästiin syömään. Erityisesti parsojen päälle voi lisätä juustoraastetta, parmesaanin voi korvata muillakin kovien juustojen raasteilla. Ruuan valmistamiseen meni aikaa mukaan lukien parsojen puhdistamisen, toisen pään kovan osan pois katkomisen sekä kevyen pinnan kuorimisen (kaikki eivät lainkaan kuori pintaa perunankuorintaveitsellä, kuten minä teen) vajaa tunti, ehkä 45 minuuttia. Tämmöinen typistetty ohje, mutta eiköhän näillä tiedoilla pitäisi onnistua. Tässä on onneksi helppoja puolivalmisteita, joten sekin jouduttaa valmistamista. 

Kun meillä on aloiteltu kodinhoitohuoneen remonttia, on pihalla myös hieman kaadettu puita kuten olen jo aiemmin kertonut. Huomasinkin, että maljakkoon laittamani kirsikanoksat ovat kehittäneet kauniisti vihreää lehteä ja toiveissa on, että myös kukkasia aukeaa. Niitä odotellessa on aivan ihanaa, että kevät menee eteenpäin, joskin välillä takapakkia ottaen. Se on vain hyväksyttävä. Kyllä valo voittaa!

Oikein ihanaa kevättä sinullekin. 

Easter time was like a small holiday. It's been busy week. I have been cooking food and we have starting also the renovation in our utility room. Let's enjoy light of Spring!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Villapaita valmistui ja puhetta väreistä