Koti siirtyy kesähuvilahenkeen ja lomafiilistely valtaa mielen.

Todellakin, mikä ihana valo!!! Kesän alku on ollut oikeastaan ihan täydellinen valon suhteen. Aurinko on paistanut ja paistanut päivästä toiseen. Ja on kuulemma luvassa tätä samaa auringon valoa ja lämpöä ainakin heinäkuun puolelle saakka tiedossa.


Mikäs sen parempaa kesän alussa fiilistelyyn kuin todellinen kesäinen sää. Aloitetaan täältä kodista, sillä niin kauan kuin tässä on asuttu, niin kauan on minusta tuntunut, että talo jotenkin muuttaa luonnettaan, kun kesä alkaa. Avaamme terassin oven ja se jos mikä on kesän merkki, sillä talvikaudeksi ovi suljetaan kaksoisovella eikä siitä voi silloin kulkea. Johtuneeko talon värityksestä, vaaleansini-valkoinen, kun on niin helppo siirtyä mielessäni sellaiseen huvilaelämän fiilistelyyn? Niin kauan kuin muistan, olen jotenkin kuvitellut, että kaukana asuville lapsille tämä talo tekee mahdolliseksi sellaisen kesäisen huvilamaisen oleskelun. Ei tosin olla järven, ei joen eikä meren äärellä, mutta eipä tarvita kuin 5-15 minuuttia niin olet jo jossain näistä paikoista kävellen, pyöräillen tai autolla riippuen siitä mihin haluat. Ja ei varmaan tarvitse mainita kuin, että meidän ehkä suosituin tv -sarja oli Kosto, joka sijoittuu kuvitteellisesti Yhdysvaltain Itärannikolle Hamtonsiin. Jos olet sitä seurannut ja muistat, niin jo tiedäkin, minkälainen huvila on niiden toteutumattomien haaveiden ja päiväunelmien kohteena minullakin monien muiden joukossa. Ihastuneena olen huokaillut uuden Glorian Kodin juttujen äärellä - todellisia haaveitteni huvilaratkaisujen parhaita paloja.


Lehtien ja kirjojen lueskelu onkin ihan parhaita rentojen kesäpäivien puuhia tässä omalla pihalla. Toki ensin puutarhatyöt ja sitten hupi periaatteella mennään. Ja ihan hetkeksi on kiva istahtaa lekottelemaan tuolillekin. Koko ajan täytyy muistuttaa itseä, että lisää aurinkosuojaa, kesähattu päähän ja riittävästi vettä tällaisina päivinä.

Mitään suuria en kaipaa, joskin mielessä on lähestyvä reissu Etelä-Suomeen tapaamaan lasten perheitä. Tätä olen odottanut niin paljon kuukausien tauon jälkeen, että tuntuu jopa hullulta päästä niinkin kauas pois kotikulmilta tai mökiltä. Ja mikä parasta, pääsee näkemään kauimpana asuvia lastenlapsia. 

Pääosa kesästä on sellaista aika rauhallista puuhailua vuoroin mökillä ja kotona. Pihat ja puutarhat vaativat osansa ja yleensä ottaen on oikein hyvä, että ei ole mitään merkittäviä tavoitteita. Ehkäpä ajellaan vähän moottoripyörällä, ongitaan mökillä ahvenia - mitä nyt mahtuu kesäpäiviin.

No sitä piti vain sanomani, että ihan alkaa olla sellainen lomafiilis, että kohta alan höllätä näistä kirjoitushommista vähemmälle. Julkaisen Instagramissa kuvia, joten tule myös sinne seuraajakseni, jos haluat valokuvien kautta nähdä mitä kuuluu kesään ja missä olen liikuskellut.

Toivotan kaikille oikein ihanaa, rauhallista ja uudistavaa kesää! Voikaa hyvin, pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne! Tapaamisiin!

Wish you all a lovely summertime! Take care! See you!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Onko 70 uusi 50 - ja miltä nyt tuntuu?