Seesteistä ja simppeliä...

Tultuamme viettämään pari päivää pääsiäisestä täällä maalla, kävin tutulla ulkoilulenkillä ja oli sellainen seesteinen hetki! Luonto muistutti, että meillä täällä vähän pohjoisemmassa Suomessa voi kyllä puhua keväästä ja kevään merkeistä, mutta tosiasiat täytyy tunnustaa. Lunta on edelleenkin.

Ikään kuin korvauksena myöhäisestä keväästä, luonto sai minut ihastumaan ihan hurjasti siitä miten kauniilta koivunrungot näyttivätkään auringon paistaessa ja kuinka pelkistetyltä maisema näyttääkään täällä niin kaukana kaupunkioloistamme.



Mietin siinä kävellessäni sitä, kuinka itse nuorena, siis mitä tarkoittaa nuorena???, koin erilaiset maisemat, tällaiset itsestään selvyydet, joita suomalaisesta maisemasta löytyy. En varmaankaan kovin usein pysähtynyt katselemaan ympäristöä, siis ihan kaikessa rauhassa. Elämä oli niin täynnä!!! Ihan kaikkea, siis ihanaa kyllä, mutta sellaista, joka täyttää kaiken ajan. Tällaisia pohdiskelin...

Koivut todella olivat suorastaan hienon näköisiä maisemassa, jonka ohi olen kävellyt jo vuosikymmenten ajan lukuisia kertoja. En ryhdy laskemaan. Olisiko ollut tuo keväinen valo, joka pysäytti minut.

Palatessani takaisin, pysähdyin toisen ihan vangitsevan näkymän kohdalle, kun ihastuttavat pajunkissat kurkottelivat ylöspäin hirsiladon seinustalla. Ei jäänyt pelkkään kuvaamiseen tuo hetki. Mukaan lähti muutama oksa tuomaan pääsiäistunnelmaa taloomme maalla.



Palattuani talolle, oli kiva kattaa pöytä iltaruokailua varten pajunkissoja tuliaisina. Yleensä ruoka on todella simppeliä. Rutiinia on syödä lohta erilaisilla lisukkeilla, joskin sentään muitakin vaihtoehtoja tulee joskus puuhattua. Näin pääsiäislauantaina illalla poikkesin sen verran tavoista, että söimme uudella reseptillä lohta, jota varten etukäteen tein lohen melkein valmiiksi jo kotona. Tässä reseptissä lohi paistetaan valmiiksi uunissa (tai grillataan) ja laitetaan sitten ainakin pariksi tunniksi balsamicosta, öljystä ja sitruunamehusta tehtyyn liemeen maustumaan. Päälle laitetaan aurinkokuivatusta tomaatista, kapriksista ja punasipulista tehty "mössö" ja sitten maustumaan. Me kyllä lämmitimme lohipalat brutaalisti mikrossa ennen ruokailua. Parsa on vain niin ihanaa ruokaa ja sopii kevääseen, joten sitä sitten lohen seuraksi. Salaattia varten olin hankkinut mozzarellaa ja tomaattia eli voiko muuta toivoa.



Tällaisen rentouttavan ja yksinkertaisen puuhailun merkeissä kului kaksi päivää pääsiäisestämme. Kaikki oli niin simppeliä ja seesteistä. Voimaantuneena takaisin kotiin!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Onko 70 uusi 50 - ja miltä nyt tuntuu?