Viikon asioita ja niiden värejä; oranssinpunaisesta harmaaseen ja kaikkea siltä väliltä

Olihan ihana viikko ilmojen puolesta - meilläkin saatiin nauttia peräti kahtena päivänä yli 28 asteen lämmöstä. Toisaalta samaan aikaan, kun eteläisessä Suomessa vietetään hamamia eli kirsikan kukkien kukoistuksen aikaa, meidän pihalla odotellaan ja odotellaan, että nousisi sipulikukat maasta. Kyllä täällä kevät on vuodesta toiseen sen kaksi viikkoa (vähintään) myöhässä. 

Monenlaisissa kotoisissa sekä keväisissä, melkein kesäisissä, tunnelmissa on tämä viikko kulunut.  Päädyinkin tällä kertaa hieman fiilistelemään tänne blogiin asioita viikon varrelta värien (jonkun mielestä myös värittömyyden kautta / toim.huom.) kautta.

1. Auringonlaskut hurmasivat minut tällä viikolla ja niin lähdin helatorstaina klo 22.00 kuvaamaan tuon huikean oranssinpunaisen auringonlaskun meren rannalle Toppilansaaren kärkeen. Muistattehan ihanat Oulun asuntomessut tuolla alueella vuonna 2005. Siellä on mahtava paikka kuvata auringonlaskuja. Tosin Nallikari on vienyt minut mukanaan parhaana auringonlaskun kuvaamisen paikkana Oulussa. Mutta tosiasiassa nehän ovat samaa rantaa ja samaa Hietasaarta.

Ja vinkiksi vain, että ihan huippupaikalle ja aika lähelle Toppilansaarta ja saman salmen rannalle lähemmäs kaupungin keskustaa tulevat seuraavat asuntomessut Ouluun vuonna 2025.


2. Asumisesta sitten lisää, sillä tällä viikolla saatiin kodinhoitohuoneen laatoitus alkuun. Vanhalla talolla on omat haasteensa, kun ei ole neitseellisen suoria seiniä ja lattioita. Siis kaikki vie remontoinnissa aikaa ihan eri tavoin kuin uuden rakentaminen. Kerroinko jo aiemmassa postauksessa (?), että laattalattia tulee olemaan täsmälleen saman värinen kuin on meidän eteisaulan lattia - hiekanruskeaa.

Ehdittiin nostaa hellehatutkin jo ulos. Siinä ne ikkunalaudalla nököttävät, kun terassi on täynnä lautaa sekä kodinhoitohuoneesta tyhjennettyä tavaraa, pesukone, pyykinkuivausrumpu ja mitä kaikkea...

3. Kuten jo mainitsinkin kukat ja niiden puhkeaminen on osa kevään riemuja. Meillä tulppaanit ja muut maahan istutetut sipulikasvit "heräävät" myöhään. Siksipä iloitsen siitä, että sain istutettua ensimmäisen erän jo pari viikkoa sitten ostamiani syvän tiilenpunaruskeita orvokkeja terassin kukkalaatikoihin. Kaveriksi hankin muratteja. Ajattelin, että sitten kestävät paremmin, jos tulee pakkasöitä. On nimittäin niitä ollut joskus kesäkuussakin täällä. Heh ja aika moni muistaa muuten juhannuksen muutaman vuoden takaa. Silloin oli yhtä lämmintä tai kylmää kuin oli edellisenä jouluna eli meillä se oli 12 astetta. Suomen kesä, kaikkeen täytyy varautua. Ilahduttavasti ovat sipulikukista siniset idänsinililjat jo avautuneet ainakin osittain ja herttavuorenkilpien lilanpunaiset kukkanuput työntyvät lehtien joukosta esille. 

4. Suunniteltiin tällä viikolla myös minkä värinen taso laitettaisiin keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen. Taidettiin päästä johonkin lopputulokseen. Sellainen perinteinen grafiitinharmaa tuntuu meistä oikein hyvältä! Ispiraationa varsinkin keittiön vähitellen tapahtuvan uudistamisen osalta on ollut varsinkin nuo kuvat uudesta Asun -lehdestä, jossa siis pilkottaa oranssia. Kyseisessä lehtijutussa on yksi ehkä idearikkaimpia keittiöuudistuksia, joka on ns kolahtanut minuun viime aikoina. On aivan mahtavaa, kun jossain asia ratkaistaan ihan uudella tavalla ja visuaalisesti kiinnostavasti. Jos siis oranssi olisi minun lempiväri tai edes lähelle sitä, ottaisin mallia. Muut kuvat paljastavatkin itselle läheisimmät värit, siis erilaiset harmaan sävyt. Inspiroivat kuvat voivat johdattaa johonkin uuteen ajatteluun. Sellaisesta minä tykkään. Vielä en tiedä, siirtyykö juuri näistä kuvista mitään meidän hitaasti etenevään uudistustyöhön. Käyhän kurkkaamassa lehteä, jos kiinnostuit. Nyt pitäisi kirjastojenkin olla auki, joten voi käydä lehtiä selailemassa. Samassa lehdessä on muuten ihastuttavia puutarhakuvia, jos sellaista ideaa tai "silmäkarkkia" haluat katsella.


5. Kun muutamia kertoja tässä keväällä olen kirjoitellut sisustamiseen liittyen, ajattelin muutaman kuvan kanssa avata sitä, miltä nyt just näyttää olohuoneen siinä nurkassa, jossa paljon istuskelen ja kirjoitan tätäkin juttua. Vaikka kuvissa ei näy vahvaa sinistä, totean vielä, että meillä on paljon erilaisia sinisiä värejä; koboltinsinisestä siniharmaaseen. Sininen on ollut meidän väri, sisustusesineissä, astioissa, vaatteissa.
 
Ehkä jotain sinisyyttä on tuossa lintujen asetelmassa ja tauluissa. Kokosin tuon asetelman  vasta tällä viikolla esille. Vaikka tiedän, että noiden kahden senkin kannet pintakäsitellään vielä kertaalleen, oli mukavaa vaikka vain tilapäisesti jo siirtää muualla säilytyksessä olleista klassisista lasilinnuista osa paikoilleen. 

6. Leivoin pitkästä aikaa kampanisuja äitienpäiväksi oman äidin reseptilä. Laitoin osan pakasteeseen ja sieltä on kiva ottaa muutamia kerrallaan syötäväksi. Sain myös luettua loppuun tuon äitienpäivälahjaksi saamani kirjan Hyvän mielen koti. Suosittelen sitä edelleen lämpimästi, jos haluat pohtia kotia, asumista ja elämääsi. Ja tuo Nordic Garden Design, sillekin vahva suositus. Minun ajatuksissa vihreä on kasvien ja kasvun väri. Niin tässäkin kuvassa.

Ulkona paistaa aurinko tänään viikon ensimmäisenä päivänä todella lämpimästi vielä näin illallakin.

Mitä parhainta toukokuista viikkoa sinulle!

It's been so warm this week, plus 28 degrees celsius on two days. Colours of this week and of our home in pictures on this post.  Have a lovely week!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Onko 70 uusi 50 - ja miltä nyt tuntuu?