Kesän odotusta, selkäkipua ja kukkakimpun voimaa

Onko siellä muita, jotka jo kaipaavat kesää? Täällä nimittäin olen hieman tuskastuneena odotellut, että aika kuluisi vähän joutuisammin ja kesä tulisi. Nimittäin semmoinen kaunis ja lämmin kesä on toiveena. Oikein täytyy hellitellä itseään tuollaisella ajatuksella, kun vielä on tiedossa varmuudella ainakin yksi kylmän ilman aalto pohjoisen suunnasta.

Ei nyt muutenkaan niin erityisen kivaa ole ollut viimeiset vajaat kaksi viikkoa, kun vanha ristiselän ongelma iski täysillä päälle. Semmoinen kunnon noidannuoli, joka vie "jalat alta", yllätti minut pitkästä aikaa. Ei ollut ensimmäinen kerta eikä varmaan viimeinenkään, kun selkä on kipeä. Tarkoitan sellaista kipua, että seinistä kiinni pitäen pystyy liikkumaan kotioloissa ja ensimmäisinä päivänä pystyi olemaan ainoastaan vaakatasossa, istuminen, siitä ei oikeastaan voinut puhuakaan. Johan tässä menikin aikaa edellisestä noidannuolesta, onneksi! Oletan siellä olevan kohtalotovereita, että tiedätte kyllä mitä tarkoitan. En nyt kuitenkaan käy enempää valittamaan. Täytyy vain sietää sitä, että vieläkään ei pysty kävelemään pitkiä matkoja ulkona eikä varsinkaan tekemään kaikkia niitä puutarahatöitä, jotka jäivät kesken. Ei voi edesauttaa kesän tuloa siivomalla rikkaruohoja kukkapenkeistä. Ja kuten huomaatte, olen jo pystynyt istumaan ja kirjoittamaan tätä kirjoitustakin (tosin kolmas päivä menossa, joista yhtenä päivänä napsin näitä kuvia). Onneksi tiedän miten tämä yleensä etenee. Toivottavasti nytkin osaan arvioida tilannetta oikein. 

Minun onneni oli se, että sain hankittua taloomme tälle viikkoa kunnollisen siivouksen.  Se helpotti valtavasti sekä siisteysmielessä että henkisestikin. Vaikka sellaista pientä puuhailua voikin tehdä, ei esim. imurointi onnistu. Selvitin netistä myös sitä olisiko mahdollista löytää jotakin henkilöä, joka tulisi tekemään muutamia kiireellisimpiä puutarhatöitä. Se oli tulokseton etsintä. Toisena voisi kokeilla jotain facebookin kautta hakemista, jos jollakin kaverilla olisi tiedossa joku tuttu nuori tai miksei innokas vanhempikin, joka on tehnyt peruspuutarhatöitä, kukkien istutusta myös, ja voisi käydä auttamassa. Että, jos joku täältä Oulun alueelta lukee tämän jutun ja tietää apuvoimia, laita vain minulle kommenttia sähköpostilla, joka löytyy tältä sivulta.

Kun talo oli siivottu, toin kaupasta kukkia (todellakin, pystyn ajamaan autolla kauppaan) ja  laitoin ne keittiön pöydälle. Niin ihanaa ja voimaannuttavaa hankkia tuoreita kukkia. Ihan lähikaupasta ostin ja ovat kuin suloisimpia ruusuja. Otin niistä valokuviakin, joita tähän jaan. Mukavasti piristävät, sillä meillä ei ulkona ole kukassa yhtään puuta vielä. Siitä taisin mainitakin aiemmassa kirjoituksessa, että kevät / kesä tulee tänne viiveellä. Hain kimpuun seuraksi muutaman oksan juhannusruusupensaasta. Vihreätä vähän täydennykseksi.


Onneksi pystyn nyt ajamaan autoa pienenpieniä matkoja ja ehkä, vain ehkä voin käydä jossain ulkona valokuvaamassakin viikonlopun aikana. Omalla pihalla näyttää siltä, että seuraavan lämpöaallon aikana voisivat kirsikkapuut ja norjanangervot ryhtyä kukkimaan. Ja tulppaanit, nupullaan ovat. Että tällä lailla odotellaan kesän tuloa. Ehkä ensi viikolla myös iki-ihanat tuomet alkavat kukkia. Se tuoksu on ehdoton tuulahdus ja varma merkki siitä, että on kesä.

Leppoisaa viikonloppua ja toukokuun loppua sinulle!

It's been rather hard week and half having heavy lumbago. It's not the first or last time to me. Luckily I can cope with lumbago with all my experience of it. Good thing during this week was that I had someone to clean our house. Best! and also those lovely flowers from grocery store close to our home and some green of rose from garden. Lovely weekend and the end of May to you!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Onko 70 uusi 50 - ja miltä nyt tuntuu?