Pajunkissoja ja ajankohtaisia mietteitä

Otin joku aika sitten muutamia kuvia kotoa pajunkissojen innostamana. Voi miten nuo kuvat sopivat tähän hetkeen, tähän päivään ja ehkä tuleviin viikkoihin. Hiljaisuutta, pysähtyneisyyttä ja ehkäpä tavanomaista rauhallisempaa elämää nyt.
Niin, niin monet ovat nyt todenneet sen miten hyvä on olla kotona tai mikseipä mökilläkin, jonne mekin siirryttiin muutamaksi päiväksi. Jotkut ovat laatineet sellaisia kotoisia to do -listoja. On tärkeää suunnata ajatuksia johonkin tekemiseen sen sijaan, että koko ajan olisi kiinni koronavidusepidemian aiheuttamissa mullistuksissa. Samalla luonnollisesti tulee huolehtia omasta ja läheisten terveydestä. Ilahduttavasti on paljon niitäkin, jotka ovat ojentaneet auttavan kätensä tuntemattomillekin.

Meidän arkemme jatkuu maalla ja kaupungissa vuorotellen. Sivumennen sanoen meillä riittää monenlaista tekemistä molemmissa paikoissa kevättalven remonttien jäljiltä. Kotona kaupungissa eteisen aulan laattalattia korjattiin ja täällä maalla on saatu aika pitkälle "salin" remppaa. Vielä pitää odottaa sähkötöiden tekemistä täällä maalla (sähköt pitää silloin katkaista ja semmoista, joten odotellaan lähemmäs kevättä). Paljastan jo nyt, että maalin väriksi valittiin loppujen lopuksi Tikkurilan Halo F462 ja tuo tapetti on Hygge -malliston Serenade niminen. Sellaista maalaishenkeä, mutta paras on jäljellä, kun pääsee sisustamaan. Toivottavasti ainakin sähkötöiden osalta saadaan sellaista muutosta aikaan kuin tässä kaipailen; valaistus ja pistorasiat menee uusiksi. Kyllä joskus otan kuvia ja jaan niitä. Nyt vain täytyy keskittyä ensin siivoamaan. Että se to do -listalta ainakin, kun nyt ollaan täällä maalla.

Kotona kaupungissa siivottiin koti kuluneella viikolla aika perusteellisesti ja saatiin varmaan pääosa pölyistä pois ja minulla oli siivousapuakin. Toki vielä on siivouksen osalta on tehtävää. Ikkunanpesua ja sen semmoista tehtävää löytyy ainakin. Tuossa just totesin, että kirjastohuoneessa täytyisi käydä kaikki hyllyt läpi. Siinähän voisi samalla jatkaa karsintaa, jota olen tehnyt menestyksekkäästi koko talven. Pääset lukemaan aikaisemman jutun aiheesta tästä linkistä: https://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/mrs60something/kokemuksia-kierratyksesta-ja-karsinnasta
Mutta noihin pajunkissakuviin. Sinnikkäästi halusin ottaa kuvia luonnonvalossa. Jotenkin mukavan utuistakin samalla. Oli hauska kaivaa esille vaihteeksi tuommoinen ainakin kaksikymmentä vuotta vanha pajunkissoin koristeltu maljakko esille. Pajunkissat ovat herkkiä ja tuovat kevään tuntua kotiin. 

Toivon sinullekin jotain, joka rauhoittaa ja saa keskittymään yksinkertaisiin perusasioihin ja nauttimaan siitä. pidä huolta itsestäsi ja läheisistänne!

It is now the time when some simple things and life are valued. Of course I am speaking this time of corona Covid -19 virus time. Hope you are well and take care of you and your love ones.


Kommentit

  1. Hei! Olet käyttänyt keväällä Tikkurilan F462 halo sävyistä maalia. Mekin olemme miettineet tämän ja yhden toisen maalin välillä nyt, mutta vielä mietintätyö on kesken. Oliko sinulla jossakin blogikirjoituksen kuvissa näkyvillä tämä kyseinen sävy seinällä? Luonnon valossa sävy näyttää aika valkoiselle, mutta sisällä hämärässä näyttää tummemmalta, ehkä vähän kerman sävyiseltä. Sävyn lämpöisyys ei häiritse, mutta mietin muuttuuko sävy isolla seinällä hirveän paljon tummemmaksi. Valaistus tekee paljon! (:

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Onko 70 uusi 50 - ja miltä nyt tuntuu?