Persikkakakkua kahvihetkeen

Miten siellä on kesä mennyt? Onko tullut leivottua kuumilla ilmoilla? Täällä ei juurikaan ole mitään tullut tehtyä, mutta nyt olen ilmeisesti siirtymässä loppukesän tunnelmiin, kun olen pitkästä aikaa leiponut. 

Näin joku aika sitten instagramissa reseptin, jota halusin kokeilla. Ja niin vain aloitin tämän viikon leipomalla kakkua. Siinä soiteltiin parin ystävän kanssa ja niin meitä olikin tavallisena maanantain myöhäisenä iltapäivän hetkenä kolme nauttimassa kahvia ja kakkua. Ja huom! kuvat otin ennen ja jälkeen kahvittelun, kuten yleensä teen, jos otan kuvia tänne blogiin. Kyllä hetki ystäville on hetki vain ystäville.

Ajattelin jakaa tämän mainion reseptin eteenpäin nyt täällä somessa. Se muuten onkin kivaa, että reseptejä löytyy tälläkin tavoin ja ne pysyy (ainakin toistaiseksi) tallessa googlettamalla.

Tämän reseptin löysin instagramista ruotsalaiselta bloggaajalta @elsabillgren Usein tällaiset reseptit kiertää ahkeraan, joten en mitenkään voi tietää mistä se hänelle on tullut. Mutta annetaan hyvän kiertää edelleen.

Taikina:

200 gr voita

2 dl+ 1rkl sokeria

3 kananmunaa

125 gr ricottaa (löysin paikallisesta Citymarketista Gran Ricotta nimistä)

1/2 sitruunan kuori viipaleina (laitoin pullosta sitruunamehua vähäsen)

 3 dl vehnäjauhoja

1 dl maissijauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1/2 tl sormisuolaa

2 rkl maitoa

Päälle:

käytin persikoita 4 kpl, alkuperäisessä ohjeessa oli 3 aprikoosia

1/2 dl mantelilastuja

Valmis kakku koristellaan jäähtyneenä tomusokerilla

Ohje:

Vatkaa huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää siihen kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Seuraavaksi sekoita taikinaan ricotta ja sitruunan kuoret (tai mehua vähäsen maun mukaan tai jätä pois). Sekoita jauhot ja suola keskenään ja lisää seos taikinaan. Lopuksi lisää maito.

Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla. Tätä teinkin nyt ensimmäistä kertaa. Puristelin paperia ensin käsissä ja sitten laitoin vuokaan. Reunat puristelin vähän kasaan. Levitä sitten taikina vuokaan. Lisää taikinan päälle hedelmät. Halkaistut puolikkaat leikkauspinta ylöspäin, jolloin toinen puoli painuu nätisti taikinan sisään. Laitoin myös väleihin yksittäisiä suikaleita persikkaa. Lisää kakun päälle mantelihiutaleita. Paistetaan 175 asteessa 45 minuuttia. 


Tämä piirakka on mehevä ja oli kyllä todella ihanan ilmava rakenne. Menee itselläkin jatkoon!

Mukavaa elokuun loppupuolta!

Kommentit

  1. Voi että, minunkin on tehnyt pitkän aikaa jo mieli leipoa, mutta tämä kuumuus on vielä estänyt. Tänään jopa jätimme saunan lämmityksen, että huoneet eivät lämpiäisi yhtään ylimääräistä. Meillä onneksi on tuo ilmalämpöpumppu, muuten ei tulisikaan mitään. Miehellä on menossa sytostaattihoidot ja liikaa kuumuus on pahempi kuin viileys. Viileällä voi lisätä vaatteita ja peittoja tarvittaessa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Onko 70 uusi 50 - ja miltä nyt tuntuu?