Viikkojen varrelta kevätpuuhia, puutarhahaaveita ja jälleen uusi ruokaresepti kokeiluun

Miten tuo aika lentääkin näin keväällä! Jotenkin tuntuu, että omatkin energiat ovat siirtyneet uudelle tasolle valon lisääntymisen myötä. Ei tee mieli hirveästi muistella alkutalven pimeitä ja kylmiä päiviä. Olo tuntui jotenkin niin tahmealta. Nyt on monella tavalla helpompaa, kun on saatu ensimmäinen koronarokotus ja on ilmassa lupauksia koronaexitistä. Tällä kertaa kuulumisia parin viikon ajalta, vähän sitä sun tätä.

Meillä oli aivan ihana viikko, kun yhden lapsen perhe oli käymässä ja saatiin olla lastenlasten kanssakin pitempään. En käy nyt asiaa enempää hehkuttamaan, mutta kaikki, jotka ovat isovanhemmuutta kokeneet, luultavasti tunnistavat tuntemukset siitä miten kaikkia pienten lasten kasvussa ja kehityksessä tapahtuvia muutoksia me isovanhemmat rekisteröimme ja talletamme sydämiimme. Niin ja mielellään niistä myös puhumme. Kuten olen luvannut, ei enempää lasten perheistä täällä blogissa.

Kevätkin otti isoja askelia parin viikon ajan ja toivottavasti moni teistä sai jo hetken nauttia kevään tulosta. Niin minäkin. Ensimmäiset kukkapenkit ehdin siistiä talossamme kaupungissa, vaikka oli todettava, että syvemmällä penkissä oli vielä jäätä vastassa. Näin meillä täällä Pohjois-Pohjanmaalla talvi myös taittuu kevääksi eikä malttaisi odottaa ensimmäisten keväisten kukkien ilmestymistä pihaamme. Monilla ne ovat jo nousseet esiin, mutta meidän pihassa saa odottaa toukokuulle. Mökilläkin käytiin ja siellä kevät tulee vieläkin hitaammin, mutta tulee kumminkin toukokuun aikana sinnekin. 


Vaikka puutarhatöihin ei pääse käsiksi, olen aloittanut jokavuotisen puutarhajuttujen lueskelun, kauniiden kuvien katselun ja haaveilun. Ihan paras kirja siihen on juuri ilmestynyt Nordic Garden Design.

Ihana, ihana kirja, jonka myötä pääse tunnelmoimaan erilaisista puutarhoista. Haaveileminen on ihanaa. Siitä saan energiaa. Toteutan sitten kesän aikana jotain - tai sitten en. 

Ja ihan on nyt hehkutettava uutta reseptiä, jota olen testaillut parikin kertaa. Nämä kuvat on mökiltä, jonne teimme sellaisen vuorokauden pikapiipahduksen tällä viikolla. Koska oltiin siellä yön yli, tein iltaruuaksi jälleen parsaa ja siihen lisäkkeeksi gribicheä. Tämän reseptin mies bongasi Kauppalehdestä. Aivan loistava valinta parsan sekä kalan tai lihan lisäkkeeksi korvaamaan kastiketta. Lisäksi helppo tehdä, joka sopii minulle oikein hyvin. Googlaamalla löydät eri versioita tästä reseptistä. 

Tällaisia sekalaisia juttuja tällä kertaa parin viikon varrelta. Varmaan olisi hyvä aika ideoida jo Vapunaikaakin. Jää varmaan viime vaiheeseen ratkaisu ollaanko otona vai mökillä. Mutta senhän ehtii tosiaan ratkaista tulevalla viikolla.

Nyt kaikille hyvää viikonloppua! 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Onko 70 uusi 50 - ja miltä nyt tuntuu?