Lehtikaalisalaattia tällä kertaa

Nyt voi sanoa, että kokeilu kannattaa, vaikka raaka-aine on konstikaskin. Lieneekö teillä sellaisia kokemuksia, että saatte jotain hyvää ruokaa ja sitten ihan itse pitää kokeilla kyseistä raaka-ainetta noin niin kuin vapaasti soveltaen. Minulle on käynyt niin lehtikaalin kanssa.


Kun olin joskus saanut syödäkseni lehtikaalia, suhtauduin hieman puolivillaisesti, onpas vaikea sana, mutta tarkoittaa samaa kuin kevyellä kädellä tai huolettomasti, siitä ruoan laittamiseen. Ajattelin ensimmäisellä kokeilulla, että paistaminen on helppoa, mutta väärässä olin. Lopputulos oli kaunis, mutta erittäin vaikea syötävä, sillä lehtikaalihan muuttui käsittelyssäni sitkeäksi kuin mikä. Nyt tiedän, että paistoin liian kauan enkä valmistautunut oikealla tavalla. Reseptien googlettaminen selvensi tuon ja muutakin, jotka tässä oheisen lehtikaalisalaatin myötä jaan.


Ensin salaatinlehdet huuhdotaan ja kuivataan hyvin. Samalla, kun revin pois paksut lehtiruodot, revin käsin salaatin pienemmäksi ja puristelin sitä ronskisti. Tämän tarkoitus on pehmittää raaka-ainetta seuraavaa vaihetta varten. Voit myös jo hieroa öljyä salaattiin käsin. Joka tapauksessa sitten pannulle, jossa salaattia pyöräytellään ensin noin kolme minuuttia keskilämmöllä. Joukkoon lisätään tämän jälkeen ohuita porkkanasuikaleita ja pari minuuttia (maks.) vielä pyöritellään. Sitten nostetaan sivuun ja lisätään hieman suolaa ja annetaan jäähtyä. Porkkanasuikaleet tein vetämällä ne pitkittäin perunankuorimaveitsellä. Näin tuli helposti ohuita siivuja.








Valion reseptin mukaan voit tehdä pestovaahtoa lisäkkeeksi. Se syntyy vaahdotetusta kermasta (käytin laktoositonta vispikermaa vain 1 dl), teelusikallisesta sokeria ja hitusesta suolaa sekä luonnollisesti vihreästä pestosta. Tähän määrään pari teelusikallista pestoa on sopiva. Ihan maun mukaan. Tämä lisäke oli omaan suuhuni ehkä turhan kermainen vaahto, joten täytyy kokeilla seuraavalla kerralla jotain kevyempää tuotetta.





Kauniin värikästä on ja nuo lisukkeethan voivat olla mitä kaapista löytyy tyylillä valittuja pieniä tomaatteja, paprikaa tms. Lehtikaalissa on wikipedian mukaan paljon rautaa, C-vitamiinia sekä karoteenia, kalsiumia ja proteiineja. Sitten vain syömään ja hyvää ruokahalua!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaista luumupiirakkaa itsenäisyyspäivän kahvihetkessä - tällä kertaa ohje myös gluteenittomana piirakkana

Hiusten värinä harmaa - miten minusta tuli harmaahiuksinen

Onko 70 uusi 50 - ja miltä nyt tuntuu?